• Haberler
  • Siyaset
  • ‘Sert muhalif’ Ali Mahir Başarır’ın muhalefet karnesi açıklandı AKP’ye destek vermiş!

‘Sert muhalif’ Ali Mahir Başarır’ın muhalefet karnesi açıklandı AKP’ye destek vermiş!

Başlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çektiği CHP’li bir heyet Akbelen ormanlarına destek ziyaretine gitmiş, Kemal Kılıçdaroğlu...

Başlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çektiği CHP’li bir heyet Akbelen ormanlarına destek ziyaretine gitmiş, Kemal Kılıçdaroğlu ağaç kesiminin yapıldığı bölgeye bile girmeden geri dönmek isteyince protesto edilmiş, heyette bulunan Ali Mahir Başarır ise bir vatandaşla tartışma yaşamıştı.

Başarır, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada kendisine tepki gösteren vatandaşın ağıza alınmayacak kelimeler söylediğini, 20 dakika boyunca tartıştığını ve en sonunda kendisinin sabrının taştığını söylemişti. Aynı açıklamada başarır, sert muhalefet yapmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir vatandaşla böyle bir şey yaşamadığını da eklemişti.

‘Sert muhalif’ Başarır’ın meclisteki muhalefet karnesini, gazeteci Önder Algedik paylaştı. Yapılan paylaşıma göre başarır 34 defa AKP’nin politikalarına karşı red oyu verirken, 42 defa AKP ile beraber kabul oyu kullandı. 195 oylamaya ise katılmadı.

Algedik, yaptığı paylaşımda “Halka parmak sallayan Ali Mahir Başarır’ın geçen yasama döneminde sadece
34 defa Akp’ye karşı RED oyu kullanıp 42 defa AKP ile beraber KABUL oyu kullandığını biliyor musunuz? Hatta 195 oylamaya katılmayacak kadar da sorumsuz olduğunu bilseniz!” dedi.

Halka parmak sallayan Ali Mahir Başaran’ın geçen yasama döneminde sadece
34 defa Akp’ye karşı RED oyu kullanıp
42 defa AKP ile beraber KABUL aynı kullandığını biliyor musunuz?

Hatta 195 oylamaya katılmayacak kadar da sorumsuz olduğunu bilseniz‼️pic.twitter.com/XvwyHVG9RH

— Önder Algedik (@OnderAlgedik) July 28, 2023

Algedik, ayrıca Başarır’ın kademeli elektrik zamlarında AKP’ye destek verdiğini de ekledi.

Halka parmak sallayan Ali Mahir Başarır'ın kademeli elektrik zamlarında AKP'ye parmak sallamak yerine destek verdiğini söylesem…

Buyrun, resmi tutanak ne diyor bir bakın! pic.twitter.com/iNRtm0sdtH

— Önder Algedik (@OnderAlgedik) July 28, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme