Sendikalar ve meslek örgütleri Akbelen’e akıyor

Akbelen’de İkizköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlanması için açılacak maden için 60.000 ağaç kesildi. Ağaç...

Akbelen’de İkizköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlanması için açılacak maden için 60.000 ağaç kesildi. Ağaç kesiminin durdurulması için avukatlar tarafından verilen dilekçeler 3 kez reddedilmişti. Muğla Valiliği ağaç kesim işlemlerinin bittiğini açıklasa da bölgedeki vatandaşlar ağaç kesiminin devam ettiğini fark etmiş, direnişçiler alandaki varlıklarını sürdürmüştü. Ağaç kesim izninin 2021’de sona erdiği, tahribatın kalıcı sonuçları olacağı iddia edilmekte.

Bölge halkı ise iş makinelerine ve kendilerine karşı zor kullanan kolluk kuvvetlerine karşı varlığını ilk günden beri devam ettiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir heyet de dahil olmak üzere siyasi partiler, ekoloji örgütleri, meslek örgütleri, sendikalar ve avukatlar bölgeye akıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın(SES) yaptığı bir paylaşıma göre 5 büyük sendika ve meslek kuruluşu; KESK, TTB, TDB, TBB ve TMMOB da alandaki varlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımda SES, “Yaşamı ve Doğayı Savunuyoruz! KESK, TTB, TDB, TBB ve TMMOB Akbelen Ormanları’nın kömürlü termik santral için yok edilmesine ve ormanlarına sahip çıkan halka yönelik güvenlik güçlerinin saldırılarına karşı Akbelen’de.” dedi.

https://twitter.com/sesgenelmerkezi/status/1686674756521586688?s=20

Utku Beycan

Bakmadan Geçme