• Haberler
  • Selçuk ve Kuşadası'nda heyet incelemesi

Selçuk ve Kuşadası'nda heyet incelemesi

İzmir’in Selçuk ve Aydın’ın Kuşadası ilçelerini ziyaret eden Dünya Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) 23 kişilik heyeti, 2020 yılında Türkiye’de yapılacak 5. Dünya...

İzmir’in Selçuk ve Aydın’ın Kuşadası ilçelerini ziyaret eden Dünya Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) 23 kişilik heyeti, 2020 yılında Türkiye’de yapılacak 5. Dünya Hava Oyunları’nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulundu.

Konuk heyete Güvercinada’da, Kuşadası manzarasında yemek veren Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Dünya Hava Oyunları’nın her yönüyle önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “2020 Yılında 6- 12 Eylül günlerinde yapılacak Dünya Hava Oyunları’na 100’den fazla ülkeden 4000 sporcunun katılacağı belirtiliyor. İzlemeye gelecek basın mensupları, basın yayın organları ile ülkemizin ve oyunların yapıldığı bölgelerin tanıtımı yapılacak” dedi.

THK Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz de “FAI resmi heyeti hangi bölgede, hangi oyunların oynanacağını tespit edecek. Paraşüt ve hava tüneli için Kuşadası hedefleniyor. Hava tüneli gibi tesisleri bu oyunlar sayesinde ülkemize Kuşadası’na kazandırabilirsek güzel olacak” diye konuştu.

Yemeğe, THK Selçuk Meydan İşletme Müdürü Murtaza Turan ile Kuşadası Sivil Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Oğuzkaan da katıldı.

100 ülkeden 4000’den fazla sporcu

Dünya Hava Oyunları, Türkiye’nin en az altı bölgesinde 100’den fazla ülkeden 4000’den fazla sporcunun katılımıyla paraşüt, planör, balon, yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak, genel havacılık, deneysel havacılık gibi temel hava sporları branşlarında ve bu branşlara ait 50’den fazla disiplinde yapılacak. FAI’ın görevlendirdiği resmi heyet, Kuşadası’ndan sonra 2 Temmuz gününe kadar Denizli, Pamukkale, Fethiye ve Antalya’da incelemelerde bulunacak. FAI heyeti, değerlendirme toplantısını 2 Temmuz’da Antalya’da yaptıktan sonra ülkesine dönecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme