• Haberler
  • Genel
  • Selçuk Belediyesi, “İftarlık Gazoz” Filmi ile Açık Hava Sinemasını Canlandırdı

Selçuk Belediyesi, “İftarlık Gazoz” Filmi ile Açık Hava Sinemasını Canlandırdı

Film gösterimi öncesinde, geçmişte Selçuk’un sosyalleşme alanlarından olan açık hava sinemalarına emek veren sinemacılar Bekir Gürpınar,...

Film gösterimi öncesinde, geçmişte Selçuk’un sosyalleşme alanlarından olan açık hava sinemalarına emek veren sinemacılar Bekir Gürpınar, Mehmet Erceylan, Mazlum Ürkmez ve Necati Erdinç’in ailelerine, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından günün anısına teşekkür plaketi verildi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, Selçuklular’ın yazlık sinemaların anılarında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Açık hava sinemalarına insanlar gelirler, burada sosyalleşirler, o dönemin filmlerini izlerlerdi. Selçuk için kültür ve sanatın başkenti diyoruz, ancak bu geçmiş zamanlara dayanıyor. Ulaşımın bu kadar kolay olmadığı bir dönemde, kent kendi kültürünü yaşatmaya çalışmıştır. Geçmişe saygı duyalım ancak geleceği de keşfetmeliyiz. Bu nedenle geçmişte Selçuk ile sinemaları buluşturan kişileri ve onların ailelerini onurlandırmak istedik.” dedi.

Haber

Selçuk’un markası: Şirince Gazozu
2019’dan bu yana Selçuk’un marka kent olması için çabaladıklarını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Marka kentten kastımız sadece Selçuk’un marka kent olması değil. Selçuk’un kendi yerel ürünlerinin de marka olmasını istiyoruz. Çok enteresan bir şekilde biz sinemaya dair bir şeyler yapalım derken Muhammet İbili ve Yaşar Güner bize Şirince Gazoz’unu getirdiler. Biz de dedik ki; yerel ürünlere ilişkin, Selçuk’a ilişkin bir şeyler yaptıysanız, bizim bağrımızdan oluşmuş bir marka varsa Selçuk Belediyesi’ne bu markayı bir şekilde desteklemek ve Selçuk halkına bu markayı tanıtmak düşer dedik” ifadelerini kullandı.

İHA

Bakmadan Geçme