• Haberler
  • Çevre
  • Seferihisar’da Yeşil Dokunuş: Son 4 Yılda 8,700 Metrekare Yeni Park Alanı Oluşturuldu

Seferihisar’da Yeşil Dokunuş: Son 4 Yılda 8,700 Metrekare Yeni Park Alanı Oluşturuldu

  Seferihisar Belediyesi, ilçenin genelinde bulunan 207 park ve 482,943 metrekare yeşil alanda yenileme, bakım ve...

 

Seferihisar Belediyesi, ilçenin genelinde bulunan 207 park ve 482,943 metrekare yeşil alanda yenileme, bakım ve onarım projelerini aralıksız olarak sürdürüyor. Belediye ekipleri, günlük düzenli temizlik ve bakım faaliyetlerini yürütmekte olup, ayrıca 7,000 metrekarelik alana çim ekimi yaparak parkları yeşillendirdi. Ayrıca, parklara 20 yeni oyun grubu, 32 yeni spor aleti, 500 yeni bank ve 500 yeni çöp kutusu eklenerek mekanlar daha kullanışlı hale getirildi.

Haber

Çiçeklerle renklendirildi.
Seferihisar Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, 2023 yılı içerisinde 6 parkın yenilenmesini ve 1,137 metrekarelik zemin kaplamasının güncellenmesini tamamladı. Bu süre zarfında, Tepecik Mahallesi açık düğün salonu, Sığacık Mahallesi’ndeki Teos pansiyon önü yeşil alanı ve Cumhuriyet Meydanı gibi bölgelerde toplam 1,200 metrekarelik çim alanı yenilendi. Yıl boyunca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle 10,000 adet mevsimlik çiçek dikişi gerçekleştirilirken, Kocaçay kıyısındaki Yunan Şehitliği yanındaki 2 dönümlük alana 160 adet zeytin fidanı dikildi. Aynı zamanda, Öğretmenevleri Sitesi bölgesindeki yeşil alana 120 adet fidan ekildi. Toplamda, yıl içerisinde 1,500 adet ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Haber

“Doğaya ve Yeşile Sahip Çıkıyoruz”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, her koşulda doğaya ve yeşile sahip çıkma vurgusunu yaparak, Çanakkale’deki orman yangınlarıyla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Yetişkin, “Bir ağaç, bir çiçek bile bizim için büyük bir değer taşıyor. Özellikle yaz aylarında tüm vatandaşlarımızı doğal kaynaklara karşı sorumlu bir şekilde davranmaya davet ediyorum. En küçük bir ihmal bile büyük yangınlara yol açabilir. Çanakkale’deki yangınlar kalbimizi sızlattı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Seferihisar olarak, yeşile ve doğaya sahip çıkma sorumluluğumuzu sürdüreceğiz ve soluk alanlarımızı artıracağız,” sözleriyle konuştu.

Haber

İHA

Bakmadan Geçme