Seçim Gündemi: İnce’nin oyları ne olacak?

Programda  Bekir Ağırdır, seçimler hakkındaki görüşlerini açıkladı. Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilme kararının ardından seçimlerin ilk turda...

Programda  Bekir Ağırdır, seçimler hakkındaki görüşlerini açıkladı. Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilme kararının ardından seçimlerin ilk turda tamamlanma olasılığı hakkında değerlendirmeler yaptı.

Kendi araştırma şirketlerinde elde edilen verileri gözlemleyerek bir sonuca varan Ağırdır, “İnce’nin çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan tablo, anketlerde görülen oyların tamamını Kemal Kılıçdaroğlu’na eklemek anlamına gelmiyor. Ancak, gözlemlediğimiz kadarıyla üçte ikisinin Kemal Kılıçdaroğlu’na daha yakın olduğunu söyleyebilirim. Bazı seçmenlerin ise seçime katılmama ihtimalleri de söz konusu olabilir. Bu nedenle, İnce’nin çekilmesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun birinci turda kazanma şansını biraz daha artırdı” ifadelerini kullandı.

Ağırdır, ayrıca milletvekili dağılımları hakkında da görüşlerini paylaştı. Parlamento dağılımı konusunda, hiçbir ittifakın tek başına Anayasa’yı değiştirmeye veya güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişe imkân sağlayacak 360 oy sayısına ulaşamayacağına dikkat çeken Ağırdır, Millet İttifakı ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın birlikte 330 milletvekili sayısına ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca, şimdilik AK Parti’nin milletvekili sayısının 300’ün altına düşeceği öngörüsünde bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme