Sebzeli kavurma tarifi
Sebzeli Et Kavurma tarifi İçin Malzemeler 700 g kuzu eti (dilediğiniz eti kullanabilirsiniz) 1 adet kırmızı...
Sebzeli Et Kavurma tarifi İçin;
Malzemeler
- 700 g kuzu eti (dilediğiniz eti kullanabilirsiniz)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet yeşil çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- 700 gram eti kuşbaşı doğrayım
- Doğradığınız eti tencereye alın.
- Ocağa aldığımız etleri yüksek ateşte bişirmeye başlayın
- Et suyunu saldıktan sonra ateşi kısarak suyu tekrar çekene kadar pişirmeyi sürdürün
- Domates, biber ve kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
- Ayrı bir tavaya az miktarda yağ ekleyin
- Yağın üzerine sarımsak soyan ve biberleri ekleyin ve sebzeleri yüksek ateşte kavurun.
- Sebzeler pişmeye başladıktan sonra domates ve baharatı da tavaya ilave edin.
- Diğer tencerede pişmekte olan etin suyunu çekmesiyle etlere tuzu ilave edin.
- Ardından suyunu tamamen çeken etlere sıvı yağ ilave edin.
- Üzerine de kavurduğunuz sebzeleri ilave edin. Ve karıştırın.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 5 dk daha pişirin.
- Sebzeli et kavurmanızı servis edin