• Haberler
  • Gündem
  • Savcılar açıkladı “Garipoğlu kaçırıldı demek akıl dışı”

Savcılar açıkladı “Garipoğlu kaçırıldı demek akıl dışı”

2009 yılında Münevver Karabulut ismindeki 17 yaşındaki bir kız cesedi parçalara ayrılmış bir halde çöp konteynırından...

2009 yılında Münevver Karabulut ismindeki 17 yaşındaki bir kız cesedi parçalara ayrılmış bir halde çöp konteynırından çıkarılmış, şüpheli sevgilisi Cem Garipoğlu197 gün firar ettikten sonra polise teslim olmuştu. Son günlerde Garipoğlu’nun kardeşi Sakine Garipoğlu’nun yaptığı paylaşımlar ve Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in açıklamaları ile cinayet, yeniden gündeme geldi.

“Garipoğlu yaşıyor” demek akıl dışı

2014 yılında Cem Garipoğlu’nun hapishanede kendini asarak intihar ettiği söylenmiş, fakat Garipoğlu ailesinin statüsü, Cem Garipoğlu’nun kaldığı koğuşa son zamanlarda sürekli yabancı kitap geldiği iddiası ve ortaya çıkan fotoğraflar, Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığı söylentilerinin yayılmasına sebep olmuştu.

Halk TV gazetecisi Seyhan Avşar’ın haberine göre İstanbul Adliyesi’ndeki bazı savcılar, cezaevinde gerçekleşen bir intihardan sonra savcıların muhakkak bunu inceleyeceğini ve kayıt altına alacağını belirterek, iddianın akıl dışı olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Sabah gazetesine verdiği bir röportajda, intiharla ilgili kamera görüntülerinin ve DNA testinin yapıldığını belirtti, Cem Garipoğlu’nun intihar ederek öldüğünün kesin olduğunu söyledi.

Öte yandan Garipoğlu’nun mezarının açılması için yapılan taleplerin reddedilmesi, yine de Garipoğlu’nun yaşadığına yönelik inancı tekrar tazelemiş vaziyette.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme