• Haberler
  • Satranç turnuvasında ödüller sahiplerini buldu

Satranç turnuvasında ödüller sahiplerini buldu

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği çevrimiçi satranç turnuvası büyük ilgi gördü....

Ödemiş Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği çevrimiçi satranç turnuvası büyük ilgi gördü. Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvanın ödülleri, kargo ile sporculara ulaştırıldı.

 

Geçen yıl büyük bir katılımla Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma Haftası Satranç Turnuvası, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle çevrimiçi ortamda yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa chess.com üzerinden düzenlenen turnuvaya 41 ayrı ilden toplam 266 sporcu katıldı. 61 kulüpten Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcuların katıldığı turnuvada müsabakalar; 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı ve açık kategoride yapıldı. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları, kargo ile gönderildi.

 

“Daha çok çocuğumuzun katılmasını istiyoruz”

 

Turnuvaya katılan tüm sporcuları kutlayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz bu anlamlı turnuvayı geçen yıl yüz yüze geniş bir katılımla yapmıştık. Bu yıl pandemi koşullarında satranç seven çocuklarımızı çevrimiçi ortamda bir araya getirdik. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile iş birliği içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Beyin jimnastiği yapmayı sağlayan ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunan satranç ile daha çok çocuğumuzun buluşmasını istiyoruz. Ödemiş Belediyesi olarak satranç turnuvalarını düzenlemeye devam edeceğiz. Salgını yendiğimizde yine yüz yüze geniş katılımlı turnuvalarla bir arada olmayı diliyorum” dedi.

 

İşte dereceye girenler

 

10 Yaş Altı kategorisinde İzmir’den Mehmet Efe Akın birinci, Van’dan İlias Timushev ikinci, Çanakkale’den Emir Aras Zor üçüncü olurken  14 Yaş Altı’nda İzmir’den Ecrin Tuana Engel ilk sırayı aldı. İkinciliği İstanbul’dan Tuğrul Türel ve üçüncülüğü de İzmir’den Yaşar Asil Taş elde etti. Açık Kategori’nin kazananı, İzmir’den Ahmet Efekan Alaz oldu. İstanbul’dan Asım Turan ikinci ve Uşak’tan Hakan Yalçındağ da üçüncü sırada yer aldı.

 

Şazenuş Keskin

 

 

 

Bakmadan Geçme