Sarma zamanı geldi

Ödemişli hanımların en severek yaptıkları yemeklerin başında gelen yaprak sarması, taze üzüm yapraklarının çıkmasıyla birlikte bu...

Ödemişli hanımların en severek yaptıkları yemeklerin başında gelen yaprak sarması, taze üzüm yapraklarının çıkmasıyla birlikte bu yaz mevsiminde de yemek masalarını süsleyeceğe benziyor.

Nisan ayı sonu Mayıs ayı başı gibi çıkan çekirdeksiz üzüm cinsinden asma yapraklarının kilosu 6 liradan 10 liraya kadar değişen aralıklarda satışa sunuluyor.

Ödemiş’e Kaymakçı’dan gelerek köyde yetişen yaprakları buradaki halkla ilk buluşturan isim olan Vesile Şafak, “Kendi bahçemden topladığım bezelyemin, eriğimin yanında en çok istenilen şey, bu asma yaprakları. Bunlarda bir tane gübre yok. Tamamen organik” şeklinde konuştu.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

Bakmadan Geçme