SAHA İstanbul’dan faiz artışına destek

Merkez Bankası'nın faiz oranını 650 baz puan arttırarak yüzde 15'e yükseltmesiyle hızla yükselişe geçen dolar ve...

Merkez Bankası’nın faiz oranını 650 baz puan arttırarak yüzde 15’e yükseltmesiyle hızla yükselişe geçen dolar ve euro ülke genelinde ekonomik kaygıları su yüzüne çıkardı. Farklı ekonomi politikaları hakkında ortaya atılan çeşitli görüşlerin arasında SAHA İstanbul’dan Faiz kararına destek açıklaması geldi.

Resmi Twitter hesabında yaptığı açıklama ile Faiz kararına desteklerini duyuran SAHA İstanbul Yetkilileri, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefi için alınan tüm kararları ve atılan tüm adımları Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul olarak sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

İstanbul Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) büyüyen Türkiye’nin adil gelir dağılımına sahip olması ve enflasyonla mücadelede başarıya ulaşılmasının bir seçenek değil öncelik olduğunun altını çizerek, yaptığı açıklamada “Merkez Bankası’nın ekonomimizi güçlendirmek adına belirlediği para politikasına yönelik aldığı karar, enflasyonla mücadelede finansal istikrar açısından son derece yararlı olacak önemli bir adımdır. Türkiye’nin sanayicileri olarak bu hedefe ulaşmak için gayret edecek, yatırıma ve istihdama katkı sunarak büyümenin öncüsü olacağız. Yakın geçmişte dünyayı esir alan Covid-19 salgınını, dönemin koşullarını dikkate alan bir süreç yönetimi ile başarılı bir şekilde geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde ise Şubat ayında yaşadığımız depremler nedeniyle güncel değerlendirmelerin yapılması en önemli gerçeklerimizden biri ve gündem maddesi olmuştur. Reel sektörün ülkemizin büyümesine arzu edilen desteği verebilmesi için yeni ekonomi yönetimimizin desteklenmesi, gerekli adımların kararlılıkla atılması ve sektörleri canlandıracak yeni kararlar alınması da elzem hale gelmiştir. SAHA İstanbul olarak 26’sı üniversite olan toplam 960 üyemizle devlet kurumlarımızla iş birliği içerisinde yeni dönemde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla “ ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme