SAĞLIK RAPORU
Değerli okurlar Bu hafta sizlere özellikle kış aylarında daha fazla karşılaştığımız hastalıklar sonuncunda alınan sağlık raporundan...
Değerli okurlar;
Bu hafta sizlere özellikle kış aylarında daha fazla karşılaştığımız hastalıklar sonuncunda alınan sağlık raporundan söz edeceğim.
Sağlık sorunu yaşadığınızda çalışmakta olduğunuz işyerlerine rahatsızlıklarınızla ilgili raporla gitmemiz yasa gereği bir zorunluluk. Bugün kendimi kötü hissediyorum ya da grip oldum gibi sözlü ifadelerin bir geçerliliği olmadı gibi işçinin üzerinde işi yavaşlatma, işe gerekli ilgiyi göstermemek gibi düşünceleri de oluşturabilir.
Sizler de merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz konuları iletişim adresime mail atabilirsiniz
İSTİRAHAT (SAĞLIK) RAPORU
Ayakta tedavilerde sigortalıya tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir.20 günü aşan istirahat uzatılabilir.20 günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir. Bakanlıkça yetki verilen işyeri hekimi bir kerede en fazla 2 gün istirahat verebilir.(SSİY/39.Md.)
Sigortalılara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayakta tedavilerde verilecek istirahat sürelerinin toplamı 40 günü geçemez. Bu süreyi geçen istirahat raporlarının sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekmektedir. Özel muayenehanesi olan hekimler tarafından sigortalılar adına düzenlenen raporlara istinaden geçici iş görmezlik ödenekleri ödenmez.(2016/21 Sayılı Genelge)