Sağlık için kahve için!

Sevgili okurlarım, bugün size hem ekonomimizin vazgeçilmezi olan hem de evlerimizi şenlendiren kahveden bahsedeceğim. Hani derler...

Sevgili okurlarım, bugün size hem ekonomimizin vazgeçilmezi olan hem de evlerimizi şenlendiren kahveden bahsedeceğim. Hani derler ya bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.

Hayatın her alanında, özellikle de iş hayatında en büyük kurtarıcılardan biri olan kahve, gün içerisinde daha dinç kalabilmek için oldukça fazla tüketiliyor. Bir de beyindeki bit hücrelerini uyandırıyor. Hata yapmamızı engelliyor demeyelim ama duraksatıyor. Dolayısı ile kahve, uygun fiyatlı olması yönünden de en uygun içecek durumuna geliyor. Çeşitlerini araştırdım ve yazdım.

Türk Kahvesi: Türk kahvesi, geleneksel lezzetleri ve özenle kavrulmuş kahve çekirdekleri ile dikkat çekiyor. Cezve veya Türk kahvesi makinesi bir fincan su, iki çay kaşığı kahve ve damak zevkine göre şeker ekleyerek hazırlanan Türk kahvesi, kısık ateşte pişirilerek yapılıyor. Cezve dışında Türk kahvesi makinesi ile de kolayca hazırlanan Türk kahvesi, günü daha zinde geçirmenize yardımcı oluyor.

Çekirdek Kahve: Çekirdek kahve, daha yoğun bir tat içerdiğinden gün içinde yorgunluğunuzu kolayca atmanıza yardımcı oluyor. Mehmet Efendi, Kocatepe, Davidoff, Nescafe, Jacobs ve Tchibo markalarının çekirdek kahveleri ile kaliteli bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.

Filtre Kahve: Kolay hazırlanan filtre kahve, zengin aromaları sayesinde de güne daha zinde başlamanızı sağlıyor. Orta veya sert içimli bu kahveler, damak tadınıza da hitap ediyor. Hazırlanışı da oldukça kolay olan filtre kahve, French Pressler sayesinde daha lezzetli oluyor.

Filtre kahve hazırlarken öncelikle French Press içerisine 1.5 tatlı kaşığı filtre kahve ekleyin. Daha sonra birkaç dakika beklemiş sıcak suyu yavaşça kahvenin üzerine dökün ve demlenmesini bekleyin. Ardından French Pressi acele etmeden bastırın. Kocatepe, Kahve Dünyası, Jacobs, Mehmet Efendi markalarının filtre kahveleri ile lezzetli filtre kahveler yapabilir ve tüketebilirsiniz. Aynı zamanda filtre kahvenizi filtre kahve makinesi kullanarak da kolayca yapabilirsiniz.

Hazır Kahve: Hazır kahveler, pratiklikleri yönünden özellikle iş hayatında çok fazla tercih ediliyor. Kolayca hazırlanabilen hazır kahve, kısa sürede yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı oluyor. Kahve Dünyası, Jacobs ve Nescafe ürünleri içerisinde bulunan hazır kahvelere kolayca ulaşabilirsiniz.

Kapsül Kahve: Lezzetli ve akıllı kapsül kahveler, uyumlu kapsül kahve makineleri ile birlikte eşsiz lezzette kahveleri sizlere sunuyor. Çeşitli içim çeşitleri olan bu kahveler ile damak zevkinize göre kahveyi bulabilirsiniz. Nescafe ve Tchibo markalarında bulunan kapsül kahve ile akıllı bir kahve deneyimi yaşayabilirsiniz.

Soğuk Kahve: Sıcak yaz aylarında soğuk bir içecek tüketmek isteyenler için üretilmiş soğuk kahve, hem sizi serinletiyor hem de tüm yorgunluğunuzu atmanızı sağlıyor. Nescafe’nin çeşitli aromaları olan soğuk kahveleri ile serinlik daima sizinle beraber oluyor.

Kahve Kreması: Lezzetli kahve kremaları, kahveyi yumuşak içimli ve sütlü sevenler için eşsiz bir lezzet oluyor. Kahve Dünyası, Nestle ve Coffee Enjoy markalarının kahve kremaları ile yumuşak içimli kahveler tüketebilirsiniz.

Efendim afiyet olsun. Sağlıklı, koronasız bir yaşam dileğiyle. Sağlıklı kalın…

Bakmadan Geçme