• Haberler
  • 'Sağlık Evi'ne ebe istiyoruz'

'Sağlık Evi'ne ebe istiyoruz'

'Mahallemizin Sesi' köşesinin bu haftaki konuğu eski adıyla Datbey, şimdi kullanılan ismiyle Günlüce Mahallesi Muhtarı Adem...

‘Mahallemizin Sesi’ köşesinin bu haftaki konuğu; eski adıyla Datbey, şimdi kullanılan ismiyle Günlüce Mahallesi Muhtarı Adem Keskin idi. Keskin, mahallesinin bitmek bilmeyen problemlerini gazetemize anlattı.

Bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1967 doğumluyum. İki çocuk sahibiyim. Bu yıl muhtarlık görevine seçildim.

Muhtarlık görevi sizce nasıl?

Muhtarlık görevi çok güzel. Aynı zamanda da çok değerli. Herkese faydalı olmak adına bu göreve talip oldum. Mahallelimin sorunlarını gidermek adına da elimden gelen gayreti gösteriyorum.

Bir mahalle muhtarı olarak en sık karşılaştığınız sorun nedir? Çözüm odağı olarak nasıl bir yol izliyorsunuz?

Problemlerimiz çok. Elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Yeteri kadar trafo olmadığı için özellikle yaz aylarında çok sıkıntı yaşıyoruz. Yaz dönemlerinde su ve süt tanklarımızın trafoları zarar görüyor. Bunu yetkililere dile getirdik. İlgili makamlara yazılı olarak da ulaşım sağladık ancak 2020 yılında bir proje kapsamında trafo çalışmalarının başlatılacağı yanıtını aldık.

Bunun yanı sıra en büyük problemimiz, mahallemizde bulunan Sağlık Evi’nde ebe olmayışı. Her hafta perşembe günü doktorumuz geliyor ve hasta olanlara ilaç yazıyor ancak iğne yapılması gereken hastalar için bu konuda yardımcı olacak biri olmadığından vatandaşım, Ödemiş Devlet Hastanesi’ne ya da özel hastaneye gitmek durumunda kalıyor. Bu da vatandaşı maddi olarak zorlamakta. Günlüce Mahallesi’ne herhangi bir ulaşım aracı olmadığından vatandaş, taksi çağırmak zorunda kalıyor. Biz, bu konunun çözülmesini istiyoruz. Sağlık Evi’nde duracak bir ebe talebimiz var. Gece de gündüz de tıbbi müdahale adına Günlüce Mahallesi’nde olmasını talep ediyoruz.

Diğer bir problemimiz ise Günlüce İlkokulumuz var ve yalnızca dördüncü sınıfa kadar hizmet verebiliyor. Ortaokul öğrencilerimiz, Zeytinlik Mahallesi’ndeki okula gitmek durumunda kalıyor. Bu kapsamda mahallemize seksene yakın öğrencimiz için ortaokul sınıfı da açılmasını talep ediyoruz. 

Mahallenizde göç ve nüfus artışı oranlarında değişiklik gözlemliyor musunuz?

Günlüce Mahallesi; yaz aylarında 2000, kış aylarında ise yayladan gelen vatandaşlarla 3000 nüfuslu bir mahalle. Mahallemizin tarihi bir geçmişi olduğundan neredeyse tamamı sit alanı olarak geçiyor. Bu kapsamda bir çivi bile çakamıyoruz. Yeni ev yapamıyoruz. Nüfusumuzda artış gözlemlemiyoruz. Bunun yanı sıra gençlerimizin Ödemiş ilçe merkezine akın ettiğini gözlemlemekteyiz.

Mahallenizin geçim kaynakları nelerdir?

Mahallemin geçim kaynakları, ziraat ve hayvancılık.

Ödemiş Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl?

Şu anda belediye ile ilişkilerimiz gayet iyi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, sağ olsun bizi kırmamaya çalışıyor. Dile getirdiğimiz her sorun kapsamında sorunlarımıza çözüm bulunuyor.

İZSU ile ilişkileriniz nasıl?

İZSU’yla da ilişkilerimiz gayet güzel. Günlüce Mahallesi’nde alt yapı sorunu fazla ve özellikle yaz döneminde artan su patlaklarını bildirdiğimize yetkililer, kısa sürede çözüme kavuşturuyor.

Park-bahçe bakımı ve dizaynı konusunda çalışmanız var mı?

Bu konuda gelecek dönem için çalışacağız. Mahallemizde iki parkımız var. Biri de iki salıncağın olduğu çocuk parkı olarak kullanılıyor. Oyun grupları kapsamında ilgili birimlere başvuruda bulunduk. Yenilenecek.

Mahallenizdeki ibadet ve eğitim yerleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mahallemizde bir camii ve bir okulumuz bulunuyor. 

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Günlüce Mahallesi, tarihi sahnelere ev sahipliği yapmış bir değer olmasına karşın kimse tarafından ilgi gösterilmemekte. Bu konuda da yetkililerden ilgi bekliyoruz. Turizm açısından Ödemiş’e değer kazandırabilecek bir nokta olması da ayrıca önemli fakat kimse bunun farkında değil. Bu konuyla alakalı da çalışmaların başlatılmasını arzuluyoruz.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme