• Haberler
  • Sağlık
  • Sağlık Bakanı Koca ‘kızamık salgını’ iddialarına yanıt verdi

Sağlık Bakanı Koca ‘kızamık salgını’ iddialarına yanıt verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık salgınına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, “Bizde de bölgesel, İstanbul ağırlıklı olmak üzere vakalar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık salgınına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, “Bizde de bölgesel, İstanbul ağırlıklı olmak üzere vakalar var. Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da. Bir salgın durumu söz konusu değil, kontrol altında. Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor. Ayrıca filyasyon çalışmaları son derece sıkı şekilde yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ SAĞLIKÇILAR GÜNDEME GELMİŞTİ

Koca, Göçmen Sağlığı Merkezleri’ndeki giderlerin, Avrupa Birliği fonlarından karşılandığını hatırlatarak, “Çalışanları da biz bir eğitimden geçirerek, Suriyeli vatandaşlardan seçerek, orada geçici süreyle sözleşmeli istihdam ediyoruz ve o parayı da Avrupa Birliği fonlarından ödüyoruz. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından, Suriyeli çalışan herhangi bir doktor veya hemşireye herhangi bir ücret ödenmesi söz konusu dahi değil. Üstelik biz hem Suriyeli olan sağlık çalışanıyla göçmenlere sağlık hizmeti vererek üzerimizdeki yükü hafifletmiş oluyoruz, Avrupa Birliği fonundan da bunun giderlerini karşılıyoruz. Bu da yabancılara, Avrupa Birliği misyonlarına özellikle anlatılmaya çalışıldı. Bizim üzerimizdeki bu yükü, sağlık hizmetini bu şekilde yaparak, sistemi iyileştirdiğimizi anlatıyoruz. İki yıl önce yapılmış bir açıklamanın sanki 4 bin Suriyeli sağlıkçının bugün istihdam edilmiş gibi gündeme getirilmesi de manidar” dedi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme