• Haberler
  • Dünya
  • Rusya’ya yapılan yaptırımlar, Rus oligarlara para kazandırdı

Rusya’ya yapılan yaptırımlar, Rus oligarlara para kazandırdı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla başlayan savaş üzerine Avrupa ülkeleri ve ABD, Rus hükümetini hedef alan pek çok...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla başlayan savaş üzerine Avrupa ülkeleri ve ABD, Rus hükümetini hedef alan pek çok yaptırım uygulamaya başladı. OdaTV’nin Bloomberg’den alıntıladığı bir habere göre bu yaptırımlar, Rus oligarların işine geldi.

Habere göre Rusya’nın en zengin vatandaşları, 2023’ün ilk yarısında 32 milyar dolar para kazandı. 2023’ün Ocak-Haziran ayları arasında servetini en çok arttıran isim ise, 5,9 milyar dolar ile Lukoil’in kurucusu Vagit Alekperov oldu.

Alekperov, ABD’nin yanı sıra Rusya’nın kendi yaptırım listesinde de ismi geçen birisi. 2023’ün ilk 6 ayında servetine ekledikleri ile beraber oligarkın elindeki toplam servet 21,3 milyar dolara ulaştı.

“Serveti artanlar” listesindeki 2. isim ise Vladimir Lisin oldu. Lisin, metalurji tekeli NLMK’nin sahibi olarak biliniyor. Lisin’in serveti ise, 4,98 milyar dolarlık artıştan sonra 24,8 milyar dolara ulaştı.

Listedeki 3. isim ise Nornikel’il sahibi olan Vladimir Potanin. Potanin’in servetindeki artış da 1.23 milyar dolara, toplam serveti ise 29,8 milyar dolara ulaştı.

Serveti azalan kişiler listesinde ise Dağıstan senatörü Süleyman Kerimov bulunuyor. Kerimov aynı zaman aralığında 525 milyon dolar servetini kaybederken, Roman Abramović ise 308 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme