Rüşvet operasyonunda 11 kişi tutuklandı

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci’nin haberine göre Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube...

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci’nin haberine göre Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen rüşvet ihbarları üzerine inceleme başlattı. İnceleme, tütün ürünleri ve sigaraların kapalı alanlarda kullanımını denetlemekle yükümlü kamu memurlarını kapsıyordu.

Habere göre ihbarlar sonucu Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan kafeler, teknik ve fiziki takibe alındı.

Kafelerde tütün ve sigara denetimi yapan ekiplerin denetlemelerinden önce, kapalı alanlarda bulunan kül tablaları kaldırıldı.

Yapılan incelemeler sonucu kafelerde ve işletmelerde tütün ürünleri ve sigara kullanımını denetleyen kamu görevlileri, kafeler ve ikisinin arasında aracılık yapan Cemil V. isimli şahıs üzerinden şekillenen bir rüşvet ağı ortaya çıkarıldı. Cemil V., kurduğu WhatsApp grubunda kafe sahiplerine önceden bilgi veriyordu. Gelen bilgiler sonucu kapalı alanlardaki kül tablaları kaldırılıyor, rüşvetçi denetçiler ise olumsuzluğun yaşanmadığına dair tutanaklar tutuyordu. Cemil V., kafe sahiplerinden topladığı paraların bir kısmını kendine ayırırken, bir kısmını da rüşvetçi denetçilere iletiyordu.

6 aylık fiziki ve teknik takip sonucu, rüşvet ağının ortaya çıkarılması ile beraber eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sırasında aralarında denetçi memurların, kafe işletmecilerinin, sahiplerinin ve çalışanlarının bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı, 5’i memur olmak üzere 11 kişi tutuklandı. Geriye kalan 12 kişi ise serbest bırakıldı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme