Romanlar iş istiyor

Ödemiş'te faaliyet gösteren Roman Kültürünü Araştırma ve Yardımlaşma Derneği'nin başkanı İbrahim Uzunboy, yaptığı girişimle işe ihtiyacı...

Ödemiş’te faaliyet gösteren Roman Kültürünü Araştırma ve Yardımlaşma Derneği’nin başkanı İbrahim Uzunboy, yaptığı girişimle işe ihtiyacı olan vatandaşların İş-Kur’a müracaatlarını Üç Eylül Mahallesi’nde yapmalarını sağladı.

Uzunboy, “Göreve gelir gelmez ilk projem, mahallemizde sigortalı işe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak idi. Roman vatandaşlarımızın da sigortalı, sosyal güvencesi olan işlerde çalışmalarını hedefliyoruz. Bunun için geçtiğimiz hafta İş-Kur Torbalı Şubesi’ne giderek konuyu müdür ile görüştüm. Sağ olsun müdür bey de konuya sıcak bakarak Ödemiş’e bir görevli göndereceğinin sözünü verdi. Bugün de Torbalı’dan gelen İş ve Meslek Danışmanı Levent Kurter de mahallemizde işe ihtiyacı olan yaklaşık 100 kişiyi kayıt altına aldı.

Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız, daha önce güzel bir açılımla Romanlara destek vererek iş sahibi olmaları konusunda önemli bir adım atmıştı. Bu konuda değerli ilçe yöneticilerimizin de desteklerini bekliyoruz. Devamlı ve sigortalı işlerde, resmi kurumlarda çalışarak ailemizi geçindirmek istiyoruz. Tüm değerli bürokratlarımızdan isteğimiz, bize bu konuda destek olmalarıdır” şeklinde konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme