Robot taksilerde yeni trend: Cinsel ilişki…

14 Ağustos 2023 haftasıyla birlikte San Fransisco’da robot taksiler 24 saat boyunca çalışmaya başladı. Daha önce...

14 Ağustos 2023 haftasıyla birlikte San Fransisco’da robot taksiler 24 saat boyunca çalışmaya başladı. Daha önce 22.00 ile sabah 06.00 arasında güvenlik izni olmadan çalışabilen araçlar şimdi günün her saati yolcu taşıyabilecek.

San Fransisco Standard’ta yer alan haber kimi kullanıcıların araçları sadece yolculuk amacıyla kullanmadıklarını iddia ediyor. Haberde bu araçların aynı zamanda “iyi vakit” geçirmek için de tercih edildiği belirtiliyor. Standard’ın robot taksilerde cinsel ilişkiye giren kişilerle gerçekleştirdiği görüşmelere göre bu yolcular Wayo’dan çok Cruise’u tercih ediyor. Aynı zamanda bu yolcuların yolculuklarını fişleri ile belgelediğini belirtiyor.

“PEK KONFORLU DEĞİLDİ”

Standard gazetesine konuşan iki kullanıcı olan Alex ve Megan (gazete tarafından isimleri değiştirilmiş), yolculuğun çok “konforlu” olmadığını, ancak heyecan verdiğini söylüyor: “Dışarıda ve kalabalığın içinde olmak, yaptığımızın yanlış olduğunu bilmekten kaynaklanan tabu durumu ‘olayı’ daha eğlenceli ve heyecanlı hale getirdi.”

ROBOT TAKSİLERDE CİNSEL İLİŞKİYE İZİN VAR MI?

Sürücüsüz taksi şirketleri araçların bu şekilde kullanılması hakkında açıklama yapmıyor kullanım koşullarında da böyle bir konudan bahsedilmiyor. Cruise’in Topluluk Şartları; otonom araç içerisinde ve dışarısında saygılı davranmayı ve “başkalarına karşı saygısızca, saldırganca ve uygunsuz” davranışlarda bulunmamayı içeriyor. Ayrıca temizlik ve gürültü ile ilgili şartlar da var ancak direkt olarak seks konusunu içeren bir kural yok.

Araçlarda cinsel ilişkiye girmek kurallara aykırı olmasa da, araç içindeki yolcuların izlendiği de biliniyor. Aracın içinde ve dışında kameralar yer alıyor. Her iki şirket de güvenlik ve bakım amacıyla kameraların olduğunu söylese de, yolcuların “sıcak” yolculuklarının da kamera kaydının alındığını tahmin etmek zor değil. Ayrıca araçların camları da karartmalı olmadığı için, dışarıdan geçenler de içeride “yaşananları” görebilir.

“SAATLİK OTELLERİN YERİNİ ALABİLİRLER”

Standard gazetesi, 2019 yılında yazılmış, otonom araçlar ve şehir turizminin geleceğine dair bir yazıdan alıntı yapıyor ve yazıda, bu araçların içerisinde cinsel ilişki ve seks işçiliğinin giderek büyüyeceği söyleniyor. Söz konusu makale otonom araçların “saatlik otellerin” yerine geçeceğini ve araç içerisinde cinsel ilişki ve uyuşturucu kullanımı gibi yasadışı etkinliklere karşı izleneceğini de belirtiyor.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme