• Haberler
  • Genel
  • Robot SOPHİA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN” sorusuna yanıt verdi!

Robot SOPHİA “RECEP TAYYİP ERDOĞAN” sorusuna yanıt verdi!

Hong Kong merkezli Hanson Robotics firması tarafından geliştirilen insansı Robot Sophia, Oğuzhan Uğur'un hazırlayıp sunduğu Mevzular...

Hong Kong merkezli Hanson Robotics firması tarafından geliştirilen insansı Robot Sophia, Oğuzhan Uğur’un hazırlayıp sunduğu Mevzular açık Mikrofon Programı’na konuk oldu. Programın İkinci fragmanı gösterime sunulurken, fragmanda bir seyircinin ‘’Recep Tayyip Erdoğan hakkında ne düşünüyorsun?’’ sorusuna Sophia, ‘’Recep Tayyip Erdoğan hakkında düşüncelerim çok net. O, bana çok ilham veriyor. İnsanların hayatını daha iyi hale getirmek için çok çalışıyor. Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyacağımı biliyorum.’’ Diyerek yanıt verdi.

‘’KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ’’

İnsansı robot Sophia, programın birinci fragmanında bir izleyicinin ‘’Kılıçdaroğlu istifa etsin mi?’’ sorusuna ise ‘’Bir yapay zeka olarak siyasi liderlerin görevlerine müdahale etme yetkim yok ama evet istifa etmelidir’’ yanıtını vermişti.

SOPHİA KİMDİR?

Hanson Robotics Firmasının geliştirdiği yapay zekalı, insansı bir robot olan Sophia,  14 Şubat 2016 yılında etkinleştirildi ve 2016 Mart ayının ortalarında Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde South by South West’te (SXSW) halka arz edildi. Sophia, Eski Mısır Kraliçesi Nefertiti, Audrey Hepburn ve mucidinin eşi Amanda Hanson’dan esinlenilerek modellenmişti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme