Rekabet Kurumu, 14 şirkete daha soruşturma açtı

İnternet sitesinde yer alan duyuruya göre Rekabet Kurumu, Türkiye’de refrakter(ateşe dayanıklı) malzeme üreten 6 şirketin fiyatları...

İnternet sitesinde yer alan duyuruya göre Rekabet Kurumu, Türkiye’de refrakter(ateşe dayanıklı) malzeme üreten 6 şirketin fiyatları birlikte arttırarak ve azaltarak rekabet kanunlarını ihlal ettiğini tespit etti. Kurum, Asmaş Ağır Sanayi Malzemeleri İmal ve Tic. AŞ, Daussan Refrakter AŞ, Haznedar Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Kumaş Manyezit Sanayi AŞ, Piromet Pirometalurji Malzeme Refrakter Mak. San. ve Tic. AŞ ile Remsan Refrakter Malzeme San. ve Tic. AŞ hakkında yürüttüğü ön araştırmanın sonucunda, söz konusu şirketler hakkında soruşturma açma kararı aldı.

Ayrıca 5 firmaya ise yeniden satış fiyatı tespitinde bulundukları ve ilgili rekabet kanununu ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu firmalar arasında Piyano Kozmetik Kimya Tekstil Yayıncılık Reklamcılık Org. San. ve Tic. Ltd. Şti, RRH Küçük Elektrikli Aletler Ltd. Şti, Wahl Elektrikli Aletler Tic. Ltd. Şti, 2B İnş. Müh. Taah. Tur. Gıda Teks. San. Tic. Ltd. Şti ve Mehmet Salih Ay-Veysel Elektronik bulunuyor.

Kurum, ayrıca Adana, Antalya ve Gaziantep’te faaliyet gösteren ERY Motors-Eray Ersan, Özgen Gallery ve Canatar Auto isimli firmalara da rekabete ilişkin kanunu ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme