Putin’den sıkı yönetim kararı !

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sıkıyönetim yasalarına aykırı davranış sergileyenlere cezai yaptırımlar öngören yeni bir yasa...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sıkıyönetim yasalarına aykırı davranış sergileyenlere cezai yaptırımlar öngören yeni bir yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısı, şüpheli araçların para cezası ödenene kadar tutuklanabileceği gibi, vatandaşlara 1000 ruble para cezası veya 30 güne kadar idari tutuklama uygulaması yapılabilir. Yetkililer ise 2 bin ruble para cezası veya 30 güne kadar idari tutuklama cezasına maruz kalacaklar.

Rus paralı asker grubu Wagner ile hükümet arasındaki gerilimlerin tırmandığı bir dönemde, Devlet Başkanı Putin tarafından ilan edilen sıkıyönetim yasaları, federal yasalar ve Rusya Federasyonu’nun sıkıyönetimle ilgili diğer düzenlemeleri tarafından belirlenen kurallara uyulmaması durumunda yürürlüğe girecek.

Ayrıca, benzer bir suçun araçla işlenmesi durumunda, suçun işlendiği araç da el konulabilecek. Böylece, Rusya Devlet Başkanı Putin, sıkıyönetim yasalarının ihlal edilmesi durumunda caydırıcı bir cezai yaptırım uygulanacağına dair kesin bir mesaj vermiş oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme