• Haberler
  • Dünya
  • Putin, Ukrayna barış görüşmesi fikrine kapıyı açtı

Putin, Ukrayna barış görüşmesi fikrine kapıyı açtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da Afrika ülkelerinden liderlerinde ağırlandığı bir etkinlikte Ukrayna ile barış...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da Afrika ülkelerinden liderlerinde ağırlandığı bir etkinlikte Ukrayna ile barış görüşmesi fikrine kapıyı açtığını belirtti. Putin, Afrika ve Çin’in bu konuda aracılık edebileceğini ekledi. Ancak, Ukrayna ordusunun taarruz halinde olduğunu vurgulayarak ateşkes sağlamanın zor olacağına işaret etti.

Ukrayna ve Rusya arasında barış görüşmeleri sürecinde iki ülke de çeşitli şartlar ortaya koymuştu. Kiev, işgal altındaki topraklarından vazgeçmeyeceğini açıklarken, Rusya ise “yeni gerçekliğin kabul edilmesi gerektiğini” ifade etmişti.

Ukrayna’da yaşanan çatışmalar ve sınır gerilimi, bölgedeki barış sürecini zorlu bir hale getiriyor. Putin’in barış görüşmesi fikrine açıklık getirmesi ve Afrika ile Çin’in aracılık önerisinin gündeme gelmesi, uluslararası ilişkiler açısından önemli bir gelişme olarak takip ediliyor. Ancak, tarafların şartları ve çatışmaların devam etmesi, barış sürecinin ne kadar başarılı olabileceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme