Protez ameliyatlarında 'robotik cerrahi' dönemi

Özel Denizli Tekden Hastanesi'nde değerli halde meydana gelen Robotik diz protezi kendince Ortopedi ve Travmatoloji kısmı...

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde değerli halde meydana gelen Robotik diz protezi kendince Ortopedi ve Travmatoloji kısmı doktorları ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Op.Dr. Necip Özateş ve Op.Dr. Mustafa İsmet Tatar ile Ortopedi bölümünde fariza sağlayan Tekden Hastanesi “Robotik diz protezi, sağlamış olduğu avantajlar dolayısıyla nice pestil düşüncesince en güzel otama seçeneği” bulunduğunu söyledi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, diz eklemindeki hasarlı yahut aşınmış alanı sentetik ortak takma ile tağyir işlemi bulunan robotik diz protezi ameliyatı kendince açıklamalarda bulundu. Yapılan işlemin robotik cerrahi teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildiği ve işlemin nice pozitif yanlarının bulunduğunu anlattı. Hastanın diz eklemine uyarınca protezi yerleştirdiklerini tamlayan Op. Dr. Tatar, “Robotik diz protezi, diz ekleminde dert ve akıntı kısıtlılığı canlı hastalar düşüncesince muteber ortak cerrahi yöntemdir. Geleneksel diz protezi ameliyatlarına uyarınca şimdi alıngan ve akilane ortak halde muteber robotik diz protezi, hastalara şimdi güzel ortak salah süreci ve şimdi etraflıca mütemadi takma ömrü sunar. Robotik diz protezi ameliyatı, hastanın diz ekleminin 3 boyutlu ortak modelinin oluşturulmasıyla başlar. Bu model, hastanın diz ekleminin yapısı ve ölçülerini tespit etmek düşüncesince kullanılır. Ardından, robotik cerrahi cihazı, bu modele uyarınca hastanın diz eklemine makul protezi yerleştirir” dedi.

“Robotik diz protezi ameliyatı, anadan görme diz protezi ameliyatına uyarınca şimdi karmakarışık ve fiyatlı ortak işlemdir”

Robotik avantajlarından bahseden Op. Dr. Mustafa İsmet Tatar, “Robotik diz protezi ameliyatının avantajları ortada şimdi alıngan ve akilane ortak ameliyat, şimdi az çağ kaybı, az ağrı, çabuk iyileşme, güzel akıntı ve etraflıca takma ömrü bulunuyor. Robotik diz protezi ameliyatı, anadan görme diz protezi ameliyatına uyarınca şimdi karmakarışık ve fiyatlı ortak işlemdir. Ancak, sağlamış olduğu avantajlar nedeniyle, nice pestil düşüncesince en güzel otama seçeneğidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme