• Haberler
  • Dünya
  • Protestolarla boğuşan Macron, Almanya ziyaretini erteledi

Protestolarla boğuşan Macron, Almanya ziyaretini erteledi

Fransa’da Cezayir uyruklu 17 yaşındaki Nael M.’nin öldürülmesi ile başlayan protestolar 4 gündür devam ediyor. Protestolar...

Fransa’da Cezayir uyruklu 17 yaşındaki Nael M.’nin öldürülmesi ile başlayan protestolar 4 gündür devam ediyor. Protestolar Fransa’nın her yerinde yağma, çatışma ve kundak şeklinde kendini gösteren şiddet eylemlerine dönüşmüş durumda.

Macron, sokaklardaki kolluk kuvvetlerinin sayısını arttırmasına, 10 kentte sokağa çıkma yasağı ve ülke genelinde toplu taşıma yasağı uygulamasına rağmen polisler ve sağcı siyasetçiler tarafından göz yummakla eleştiriliyor.

Protestolar nedeniyle Cumhurbaşkanı Macron, Almanya’ya yapmayı planladığı ziyareti erteledi. Açıklamayı Almanya Cumhurbaşkanlığı yaptı. Açıklamada Emmanuel Macron ile Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in telefonda görüştüğü, protestolar hakkında konuşulduğu belirtildi.

Macron’un 2-4 Temmuz arası yapacağı ziyaretin ne kadar süreliğine ertelendiği belirtilmedi. Steinmeier’in sokaklardaki protestoların sona ermesini dilediği kaydedildi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme