• Haberler
  • Gündem
  • Projeci Bademli Ortaokulunda Mangala Turnuvası Düzenlendi

Projeci Bademli Ortaokulunda Mangala Turnuvası Düzenlendi

Ödemiş Bademli Ortaokulu’nda Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Akıl ve Zeka Oyunları kursu...

Ödemiş Bademli Ortaokulu’nda Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan Akıl ve Zeka Oyunları kursu kapsamında “Yaz’a Merhaba Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası” 2021 – 2022 Eğitim -Öğretim yılının son günü 17 Haziran 2022 tarihinde düzenlendi.

Okulun bazı Aile Birliği üyeleri “ Bizleri her türlü konuda yalnız bırakmayan ve destek olan okul müdürümüz Ramazan Göçen’e, bu turnuvanın oluşmasında ve öğretmen görevlendirilmesinde bizleri yalnız bırakmayan Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bakırlı’ya teşekkür ederim” dediler.

Okul Müdürü Ramazan Göçen, “Burası bir emek göstergesidir. Burada bulunan Satranç ve Mangala düzenekleri okulumuzda görev yapmış ve halen görev yapmakta olan tüm öğretmenlerimizin çaba ve emeklerinin göstergesidir. Ayrıca Kamelyayı geçmiş dönemde yapan ve bizleri yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yardımları yadsınamaz. Toplum paydaşları ile öğretmenlerimizin emekleri ile çok amaçlı bir Kamelya oluştu. Kalıcı bir oturma düzenimiz eksik kaldı. Bu ihtiyacımız da umarım karşılık bulacaktır.”

Turnuva Hakemi ve Okul Kurs Öğretmeni Kemal Açıkel “Akıl ve Zeka oyunlarının hem karakter hem de mental zeka üzerindeki etkileri konusunda şunları söyledi:

“Artık çocukların elinde Ipad, Iphone ve teknolojinin her alanına kolayca ulaşabildikleri bir yaşam var. Bu nedenle zeka ve bilinç gelişimleri çok hızlı oluyor. Her şeyi çok kısa zamanda algılıyor ve farklı değerlendirebiliyorlar. Akıl ve zeka oyunlarının çocukların gelişimine etkileri de bu nedenle çok farklı oluyor. Bu konu çocuk gelişiminde çok önemli bir yer kaplıyor. Her aile çocuğunun en iyi şekilde eğitim görmesini ister. Ancak bazı çalışmalar sadece okulda yapıldığında yetersiz kalabiliyor. Çocuklarının mevcut kapasitesini ortaya çıkarmak isteyen ve farklı becerilerini geliştirmek isteyen ebeveynler çocuklarıyla ilgilenirken akıl ve zeka oyunlarından rahatlıkla faydalanabilirler. Böylece çocuklarının hafıza, stratejik düşünme, görsel zeka, mantıksal düşünce, inovatif düşünce, davranış becerilerini farklı akıl ve zeka oyunlarıyla güvenli bir şekilde geliştirebilirler.”

Samime SARAYKÖY

Bakmadan Geçme