• Haberler
  • Çevre
  • Prof. Dr. Celal Şengör’den Marmara Depremi ve İstanbul Tehlikesi: Neden Taşınmak İstediğini Anlattı

Prof. Dr. Celal Şengör’den Marmara Depremi ve İstanbul Tehlikesi: Neden Taşınmak İstediğini Anlattı

Marmara Bölgesi’nde yaşanan depremler ve artan endişelerle ilgili olarak, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör,...

Marmara Bölgesi’nde yaşanan depremler ve artan endişelerle ilgili olarak, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Fatih Altaylı’nın ziyaretini kabul ederek önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat tarihinden itibaren ülke genelinde yaşanan depremlerin yaralarının hala sarılmaya çalışıldığı bir dönemde, Marmara depremi riski de gündemdeki yerini koruyor. Uzmanlar, bölgede yaygın bir şekilde gözlemlenen çarpık kentleşmenin, depremin etkilerini büyük ölçüde artırabileceğini vurguluyorlar ve tehlikenin ciddiyetine dikkat çekiyorlar. Bu depremin boyutu göz ardı edilemeyecek kadar büyük.

Yerli ve yabancı birçok uzman, sürekli olarak Marmara depremiyle ilgili uyarılarda bulunuyor ve aynı zamanda kendi güvenlik önlemlerini alıyorlar. Konuyla ilgili olarak en son konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, sağlam bir evi olmasına rağmen neden deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınma düşüncesini kafasında değerlendirdiğini açıkladı.

Haber

Görüşmesinde, deprem riskine karşı duyarlılığının altını çizen Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul’un büyük bir deprem tehdidi altında olduğunu ve mevcut yapılaşma sorunları nedeniyle güvenli bir yaşamın zorlaştığını ifade etti. Kendisinin depreme dayanıklı bir evi olmasına rağmen, çevresindeki yapıların yeterli önlemleri almadığını ve böyle bir tehditle karşı karşıya kalındığında güvende olmanın zorlaştığını belirtti.

Prof. Dr. Şengör, deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların daha güvenli bölgelere taşınmaları gerektiğine inancını dile getirdi ve bu konuda hükümetin ve ilgili kurumların daha fazla çalışma yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, halkın deprem bilinci ve hazırlıklarının artırılmasının önemine de dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme