• Haberler
  • Play off yolunda kıyasıya rekabet

Play off yolunda kıyasıya rekabet

Toplam sekiz grupta yapılan 1.Amatör Küme’de normal sezonun bitimine sadece bir hafta kaldı. Bu hafta sonu...

Toplam sekiz grupta yapılan 1.Amatör Küme’de normal sezonun bitimine sadece bir hafta kaldı. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek maçların ardından her gruptan üçer takım, Süper Amatör Lig’e yükselme şansını sürdürüp play off maçlarında ter dökecek. Grupların bazılarında şampiyonlar belli olurken bazılarında da çekişme, son düdüğe kadar sürecek.

 

Urla Gençlikspor’un sahaya çıkmaması nedeniyle Tire Belediyespor, rakibi karşısında hükmen galip geldi ve H Grubu’nu zirvede bitirmeyi bitime bir maç kala garantiledi. Son haftayı bay geçecek olan Güzelbahçe temsilcisi Yelkispor da normal sezon maçlarını noktalamış oldu ve grubunu ikinci sırada kapattı.

 

Gümüldür mü Ayrancılar mı?

 

Play off turuna son bilet için ise Gümüldürspor ile Ayrancılar Gençlikspor arasında müthiş bir mücadele yaşanacak. Geçtiğimiz hafta içine kadar üçüncü basamakta yer alan Torbalı ekibi Ayrancılar Gençlikspor, kendini bir anda bir sıra altta, dördüncülükte buluverdi. Bunun nedeni ise 16. haftada oynanan ve Urla Gençlikspor’un 2-0’lık zaferi ile sonuçlanan Urla Gençlikspor-Gümüldürspor maçında tespit edilen usulsüzlük oldu. Kurallara uyulmaması nedeniyle söz konusu maçın hükmen 3-0 Gümüldürspor lehine tescillenmesi ile dengeler bir anda değişti.

 

Son haftaya Gümüldürspor, 43 puanla üçüncü yani play off potasında girerken Ayrancılar Gençlikspor ise 42 puanda ve dördüncü sırada kaldı. Ligin son haftasında sarı yeşilli Menderes ekibi Gümüldürspor, sahasında Urla Belediyespor’u mağlup etmesi halinde bir üst lige yükselme şansını sürdürecek. Puan kaybı halinde ise Ayrancılar Gençlikspor-Tire Belediyespor kapışmasından çıkacak sonuca göre ya tamam ya devam diyecek.

 

İşte garantileyen takımlar

 

A Grubu’nda Menemen Gençlikspor, Ulukent Gençlikspor ile Asarlık Gençlikspor, play off maçı oynamayı garantiledi. B Grubu’nda lider Karşıyaka Soğukkuyuspor’un ilk üçte olması kesin iken Bayraklıspor, Yamanlar Esenspor, Bahçelievlerspor ile Dedebaşıspor’dan ikisi de yoluna devam edecek. C Grubu’nda ilk üç sıra; Bornova Hitabspor, Işıkkentgücü ve Ege Üniversitesi olarak belirlendi. D Grubu’nda da lider İzmir Yolspor ile beraber 100. Yıl Yiğitlerspor, Pınargücü ile Ulucakspor’dan ikisinin şansı sürecek.

 

E Grubu’nda İzmir Büyükşehir Belediyespor, İzmir Demirspor ile Dostgücü takımları, işi haftalar öncesinden bitirdi. F Grubu’nda Karabağlar FK ile Bozyakaspor, yanlarına Karabağlar Gençyıldızspor, Cennetçeşme 1990 veya Balçovaspor’dan birini alacaklar. G Grubu’nda ise Menderes Belediye Eğitim ve Kültürspor, Buca Belediyespor ile İşçievlerispor da adlarını play off turuna yazdırmayı bildiler.

 

Osman Toka

Bakmadan Geçme