• Haberler
  • Eğitim
  • P&G ve TMOK Olimpiyat umudunu spor okuluyla deprem bölgesine taşıyor

P&G ve TMOK Olimpiyat umudunu spor okuluyla deprem bölgesine taşıyor

P&G Türkiye, 2014 yılında başlattığı Olimpik Anneler projesi kapsamında destek verdiği sporcu ve anne sayısını 36’ya...

P&G Türkiye, 2014 yılında başlattığı Olimpik Anneler projesi kapsamında destek verdiği sporcu ve anne sayısını 36’ya yükseltti. “Umutla Paris 2024” temalı basın toplantısında P&G Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile deprem bölgesinde bir spor okulu açacaklarını duyurdu. Bu proje ile depremzedelerle olimpiyat umudunu buluşturmayı hedefliyorlar.

Tankut Turnaoğlu, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı, Olimpik Anneler Projesi hakkında konuşarak, bugüne kadar 24 bin anneye eğitim verdiklerini ve 330 bin spor ekipmanı sağladıklarını belirtti. Ayrıca, bu yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile iş birliği yaparak bölgede açacakları spor okulu aracılığıyla depremzedelerin çocuklarına fırsat eşitliği sunacaklarını ve sporun yanı sıra sağlık, eğitim ve temel ihtiyaçlar gibi alanlarda da depremzedelerin hayatına uzun soluklu çalışmalarla dokunacaklarını ifade etti.

Turnaoğlu, ayrıca 2014 yılında Olimpik Anneler projesini başlattıklarını ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile iş birliği yaparak spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında destekledikleri 14’ü kadın 29 sporcu, Tokyo Olimpiyatları’na katıldı ve toplamda 13 madalya kazandı. Olimpiyat başarılarının artarak devam edeceğine inandıklarını ve “Umutla Paris 2024” yolunda 36 sporcu ve annelerini desteklediklerini belirtti.

P&G Türkiye’nin Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, deprem bölgesine destek sağlamak amacıyla Umut Evi hareketi çerçevesinde çeşitli hizmetler sunacaklarını ve bunun bir parçası olarak Gaziantep’te bir spor okulu açacaklarını duyurdu. Ayrıca, önümüzdeki dönemde tüketicilerin bu programa destek olmalarını sağlamak için bir kampanya başlatacaklarını belirtti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise Olimpik Anneler Projesi’nin Paris 2024’te 10. yılını kutlayacaklarını ifade etti. Gündoğan, projenin spor kültürünün yaygınlaşmasına ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmes

ine katkı sağladığını belirtti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na destek verdikleri 36 sporcu ve annesinin yanında olmaktan mutluluk duyduklarını ve bu spor organizasyonunda ülkelerine gurur dolu anlar yaşatacaklarına inandıklarını söyledi.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ise Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın çevresel boyutu ve Fransa-Türkiye iş birliği hakkında bilgi verdi.
İHA

Bakmadan Geçme