• Haberler
  • Dünya
  • Peru’daki uzaylı fosillerinin sırrı çözüldü mü

Peru’daki uzaylı fosillerinin sırrı çözüldü mü

Geçtiğimiz gün Meksika Kongresi’nde bir toplantı düzenlenmiş, oturuma katılan ve kendisini ufolog olarak tanıtan Jamia Maussan,...

Geçtiğimiz gün Meksika Kongresi’nde bir toplantı düzenlenmiş, oturuma katılan ve kendisini ufolog olarak tanıtan Jamia Maussan, uzaylılara ait olduğunu söylediği iki fosili kongrede sergilemişti. Maussan’ın Peru’daki Cusco şehrindeki madenlerden çıkarıldığını iddia ettiği fosiller dünya gündemine oturmuştu.

Camekan şeklindeki tabutlarda bulunan fosillerin gerçek uzaylı fosili olduğu konusunda Maussan yemin etse de, tartışmalı ismin geçmişinde şaibelerin bulunduğu belirtildi.

Fosillerin bin yaşında olduğunu söylemişti

Maussan mumyalanmış fosillerin bin yaşında ve insan evriminin bir parçası olmayan canlılara ait olduğunu belirtmişti. İddialara göre uzaylıların cesetleri bir uzay gemisinin içerisinde değil, diatom madenlerinde bulundu.

Öte yandan iddianın sahibi, oturumda ABD’li ve Meksikalı yetkililere UFO videoları da izletti.

Fosillerin içerisinde yumurtalar var

X-ray görüntülerine göre fosillerin içerisinde yumurtaların da bulunduğunu iddia eden Maussan’ın ayrıca gazetecilik eğitimi bulunuyor.

Maussan’ın geçmişi de son zamanlarda ortaya atılan türden iddialarla dolu. Maussan’ın 2015 yılında sahte ve şüpheli bilgiler paylaştığı söylenen ve komplo teorileri yayınlayan Gaia isimli bir siteyle adının geçtiği söylendi. Teyit.org’da yer alan habere göre site, Peru’nun Nazca bölgesinde bulunan ve bir uzaylıya ait olduğu söylenen mumyayı gündeme taşımıştı. Aynı yıl Maussan, söz konusu uzaylı mumyasının varlığını raporlamıştı.

Maussan 2017 yılında da, yine Peru’da mumyalanmış şekilde uzaylı fosillerinin bulunduğunu savunmuş, ancak yapılan incelemelerde söz konusu fosillerin insanlara ait olduğu saptanmıştı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme