• Haberler
  • Gündem
  • Pedofiliyi savunmakla eleştirilen imama ödül gibi ceza!

Pedofiliyi savunmakla eleştirilen imama ödül gibi ceza!

Şanlıurfa’da bulunan Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, yaptığı açıklamalar sonucu pedofiliyi savunmakla ve laiklik...

Şanlıurfa’da bulunan Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, yaptığı açıklamalar sonucu pedofiliyi savunmakla ve laiklik düşmanlığı yapmakla eleştirilmişti.

Cumhuriyet’te kendisi hakkında yapılan haberden sonra gözaltına alınan İmam, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

“Çocuğun her tarafı açık, ondan sonra pedofili suçtur” demişti

Yaptığı açıklamalarda Dörtbudak, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun.” demişti.

Bir başka vaazında ise karma eğitimi hedef alan Dörtbudak, çocukların okutulmasında bir sorun olmadığını, okumanın Allah’ın emri olduğunu söylemiş, kendilerinin tartıştığı şeyin okumanın şekli olduğunu belirtmişti.

Vaazında imam, “Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu ifadelerden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı imam hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucu Dörtbudak’a kınama cezası ve maaşından 500 lira kesinti cezası verildi.

Cezasının ardından Twitter’da yaptığı paylaşımda Dörtbudak, “Bir yıl içerisinde 4 idari soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adli soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Elhamdülillah bizim hiç bir kaygımız yok. Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme