• Haberler
  • Asayiş
  • Patronu tarafından silahla yaralanan kadın, komşularından köpeğine bakmasını istedi

Patronu tarafından silahla yaralanan kadın, komşularından köpeğine bakmasını istedi

Trabzon’da turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette çalışan ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi...

Trabzon’da turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette çalışan ve Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi olan 41 yaşındaki Efsun İsgent isimli kadın, 26 Ağustos günü Kanuni Mahallesi’nde bulunan evine gelen patronu Celil Hacısalihoğlu ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi ile Hacısalihoğlu, talihsiz kadına yanında bulunan tabancayla ateş açtı. Karnından yaralanan talihsiz kadın önce özel bir hastaneye, ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ameliyata alınan kadının durumu ciddiyetini koruyor

Ameliyata alınan kadının sağlık durumu ciddiyetini korurken yakalanan patron Celil Hacısalihoğlu, savcılık tarafından yapılan sorguda silahın yanlışlıkla ateş aldığını iddia etti. Sorgulamanın ardından patron tutuklandı.

Yaralanan kadının son ricası köpeği ile ilgilenilmesi olmuş

Yoğun bakım servisinde bulunan yaralı kadının, silahın sesini duyarak evine gelen komşularından ve hastanedeki sağlık görevlilerinden evinde bulunan köpeği ile ilgilenmelerini rica ettiği söylendi.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği(TRAHAYKO) başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, olaydan duydukları acıyı dile getirdi.

İsgent’in köpeği Papi’yi almak için eve vardıklarında olayın detaylarını komşulardan öğrendiklerini anlatan Kurban yaralanmadan sonra İsgent’in bilincinin bir süre daha açık kaldığını, o sırada İsgent’in köpeğine göz kulak olunması için ricacı olduğunu belirtti.

Durum ciddiyetini koruyor

Kurban, ayrıca yaralı kadının organlarının büyük hasar aldığını ve durumunun ciddiyetini koruduğunu, ilk ameliyat sırasında bir böbreğinin ve dalağının alındığını, karaciğerinin zedelendiğini, 2. böbreğin %97 çalışmadığını, İsgent’in diyalize bağlandığını ve yaşaması için derneğin dua ettiğini anlattı; “erkekler hep koruduklarını iddia ettikleri kadınları vuruyor. Korumasınlar, biz kendi ayaklarımızın üzerinde dururuz” ifadelerini kullandı.

Can derdindeyken köpeğini unutmaması bizi duygulandırdı

İsgent’in ölümün eşiğindeyken bile köpeğini hatırlamasının kendilerini çok duygulandırdığını da vurgulayan Kurban, köpeğin dernek tarafından sahiplendiğini de ekleyerek “inşallah iyileşir ve kendi köpeğine hem de diğer sokaktaki hayvanlarına kavuşur. Onu bekleyen o kadar çok sokak canı var ki” dedi.

8 senedir kendi imkanları ile sokaktaki hayvanları besliyor

Son olarak Kurban, İsgent’in 8 senedir kendi imkanlarıyla her hafta Zigana’da bulunan sokak hayvanlarını beslediğini, bunu yapmak için kimi zaman kredi çektiğini, işten alabildiği tek izin gününü sokak hayvanlarına ayırdığını ve bu hayvanlar için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu, yaralama olayının ardından İsgent’in mama verdiği kedilerin kapısının önünde toplandığını anlattı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme