Panolar kamu hizmetine sunulmalıdır

Okuduğunuz bu yazı, bildiğiniz gibi 2018'in son yazısı. Yılın son yazıları genellikle geçen yılın muhasebesi olacak...

Okuduğunuz bu yazı, bildiğiniz gibi 2018’in son yazısı. Yılın son yazıları genellikle geçen yılın muhasebesi olacak biçimde şekillenir. Olumsuz biten işler anımsatılır ve bunların gelecek yılda tekrarlanmaması dilenir. Gelen yıl da umut olur genellikle…

55’e merdiven dayayan ben, kendimi hala genç hissederken, genel anlamda 40 ve 45’li yaşları da orta yaş aralığı kabul etmeden geçemem.

50’den sonra insanın aklına pişmanlıkları gelir.

Lise bitene kadar tozpembedir her şey… O ilk 20 yıla müdahale etme şansın yok gibidir. Leyla gibisindir çünkü. Ama ‘üniversite yıllarına geri dönsem şimdi öyle davranmazdım’ veya ‘ilk mesleğe başladığım yaşlarda olsam şöyle yapardım’ dediğimiz anlar vardır mutlaka.

Giden gitmiştir işte; geri gelmemek üzere…

Belki yılın son yazısı olduğundandır ben de gidip geldim eskilere iki-üç paragrafta…

Müneccim olmaya gerek yok yeni yıla girer girmez ulusal gündemin ağırlığının yerel seçimlerde olacağını söyleyebiliriz. Belki önümüzdeki hafta adaylar belli olacak ve seçim çalışmaları aniden hızlanacaktır.

En az bizim yaşlarda olanlar bilirler ki belki de 35-40 yıldır dinlediğimiz aynı söylemleri bu seçim sürecinde yeniden duyacağız. Vaatler havada uçuşacak. 5 yıl öncekiler hala kulaklarda, broşürlerde ve pankartlarda…

Ödemişle ilgili zaman zaman yazıyorum. Beğendiklerimizi kolay kolay dile getirmeyiz. Tepki veren bir toplum değiliz. Bazen ‘filanca yazını okudum; çok doğru şeyler yazmışsın’ diyenler oluyor.

Elbette kızanlar ve yine arada ‘çakmış’ diyenler oluyordur. Ne yapalım herkesin gönlüne göre yazarsak bizde bir sıkıntı var demektir. Birileri beğenecek birileri de kızacak elbette. Hayat artı ve eksiler üstüne kurulmuş. Biri yenecek biri yenilecek; biri kazanacak biri kaybedecek…

Ne zamandır yazacağım bir konu var; yılın son yazısına rast geldi.

Belediye bir kamu kuruluşudur ve yöneticiler hangi partiden olursa olsun kentte yaşayan bütün vatandaşlara karşı eşit olmak durumundadır.

31 Mart’ta yeni bir seçim yapılacak ve seçim sonucunda 5 yıllığına yeni bir başkan ve ekibi göreve gelecek. Belki de değişmeyecek tabii… Başta da söylediğim ve sizin de bildiğiniz gibi henüz partilerin adayları netleşmedi. Adaylar netleşir netleşmez de sanıyorum Ödemiş ile ilgili seçimlik proje ve görüşler de dillendirilmeye başlanacak.

Bu yazı biraz dağınık oldu farkındayım… Açıkçası, dolanıp duruyorum. Belki hala fotoğrafa ne zaman geleceğimi merak ediyor olabilirsiniz.

Fotoğrafla ilgili çok şey yazmayacağım. Zaten fotoğraf kendini ele veriyor.

Ama yeni dönemde bu panoların biraz daha küçültülmesini ve girişteki Cumhuriyet İlkokulu ve tarihi tekel binalarını kapatmayacak şekilde düzenlenmesini dileyeceğim. Ayrıca bu panoların gerçek anlamda ‘kamu yararına’ kullanılmasını isteyeceğim.

Kamu yararından kastım da şu: Ödemiş’te belediyeden başka kamu yararı gözeten kuruluşlar var. Ağırlıklı olarak sivil emeğin ürünü olan bu kuruluşlar da Ödemiş’in kültürü, sanatı ve geleceği için çaba gösteriyorlar.

Bu kuruluşlar da kent kültürü doğrultusunda çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Ama yaptıkları etkinlikleri duyurabilmek için epeyce bir çaba ve para harcıyorlar. Belediye, eğer kamu yararına çalışan ve bu tarz çalışmaları koordine eden bir kuruluş ise bence bu panolardan sivil toplum kuruluşları da yararlanabilmeli diye düşünüyorum.

Yani onlar da etkinliklerini bu panolardan halka duyurabilmeliler.

Bilmiyorum nasıl bakarlar ama benim, yeni belediye başkanından bu panolarla ilgili beklentim budur.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Bakmadan Geçme