• Haberler
  • Ekonomi
  • Özhaseki açıkladı Hazine’ye ait araziler özelleştirilecek mi?

Özhaseki açıkladı Hazine’ye ait araziler özelleştirilecek mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sabah gazetesine yaptığı açıklamalarda depremin etkisiyle beraber konuttaki...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sabah gazetesine yaptığı açıklamalarda depremin etkisiyle beraber konuttaki arz talep dengesizliğinin körüklendiğini, 1,900.000 kişinin evini kaybettiğini, devletin 325.000 kişiye kira yardımı yaptığını belirtti.

Deprem bölgesinde yaşayıp imkanı olan vatandaşların başka illerden ev kiraladığını belirten Özhaseki, gelişmelerin sonucunda İstanbul’da kiralarda kontrolsüz yükseliş tehlikesinin ortaya çıktığını belirtti.

Konutta söz konusu tehlikelerin önlenmesi için arzın yükseltilmesi gerektiğini, bunun için de Hazine’ye ait arazilerin imara çıkartılacağını belirten Özhaseki, “Ne kadar çok arzda bulunursanız o kadar çok fiyatı aşağıya çekersiniz. Bu sorunun çözümü için bir tarafta deprem konutlarının yapımına devam ediyoruz. Arkasından epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısını hazırlayarak bunu arz etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Müteahhitlik firmaları %50 ile çalışıyor

Şu anda müteahhitlik firmalarının %50 ile çalıştığını ve bu rakamın çok büyük bir rakam olduğunu dile getiren bakan, bu etkenle beraber inşaat maliyetlerinin yüksek artış kaydettiğini ve konut fiyatlarının da yükseldiğini ekledi.

Sorunun çözülmesi için hükümetin elindeki imkanları kullanması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, “Şu anda Milli emlak arazilerinin hepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu Hazine arazileri de yer alacak. Vatandaşın konut sorunu çözülecek.” dedi

Haber merkezi

Bakmadan Geçme