• Haberler
  • Ovacık Yaylası'nda barbunya zamanı

Ovacık Yaylası'nda barbunya zamanı

Ödemiş'in Ovacık Yaylası'nda barbunya sezonunun açıldı. Yaylanın büyük tüccarlarından ve aynı zamanda barbunya üreticilerinden Metin Yağcı,...

Ödemiş’in Ovacık Yaylası’nda barbunya sezonunun açıldı. Yaylanın büyük tüccarlarından ve aynı zamanda barbunya üreticilerinden Metin Yağcı, “Sezonun açılmasıyla birlikte yaylamızda şu anda barbunya hareketliliği yaşanmaktadır. Burada yetişen tüm ürünler, organik olduğu kadar son derece lezzetli. Bu nedenle pazar sıkıntısı gibi bir durumla karşılaşmıyoruz. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin önemli pazarlarına buradan yetişen barbunyalar, kamyonlar dolusu gitmektedir” dedi.

Yaylanın en büyük özelliğinin doğal ve serin bir ortama sahip olduğunu ve bunun da kendilerine çok önemli bir avantaj sağladığını dile getiren Yağcı, “Yaylamız, bilindiği üzere rakımının yüksek bir noktada bulunuyor. Adeta doğal klimalı ortamda üretimimizi çok rahatlıkla yapmaktayız. O bakımdan her sezon olduğu gibi barbunya, yine yaylanın en gözde ürünü olacaktır” şeklinde konuştu.

Ovacık Yaylası’nın barbunya üreticilerinden Erdoğan Tuncel ise, “Fiyatlar, şu anda 5 lira civarında.  Bizlere göre iyi bir fiyat ancak bunun altına düşerse üreticiyi kurtarmayabilir. Bu fiyatlarda kalması halinde ise üreticiye rahat para kazandırabilir. Yaylamızda yetişen barbunyanın tadı, çok farklı ve lezzetlidir” ifadelerini kullandı.

Haber. Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme