• Haberler
  • Spor
  • Otizmli Ela’nın Futbol Sevgisi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Otizmli Ela’nın Futbol Sevgisi Görenleri Hayrete Düşürüyor

Denizli’de 8 yaşındaki Ela Aydemir’in futbola olan sevgisi herkesi etkiliyor. Otizm hastası olan Ela, annesi tarafından...

Denizli’de 8 yaşındaki Ela Aydemir’in futbola olan sevgisi herkesi etkiliyor. Otizm hastası olan Ela, annesi tarafından 1 yıl önce Sultanlar Futbol Kulübü’ne yazdırıldı ve o zamandan beri antrenmanlara düzenli olarak katılıyor. Başlangıçta antrenörü ve diğer kız arkadaşlarıyla iletişim kurmakta zorlanan Ela, 5 ayın sonunda hocasıyla iletişim kurabildi ve hızlı bir ilerleme kaydetti.

Şimdi antrenmanlardaki performansıyla antrenörünü memnun ediyor. Futbolu henüz tam olarak anlayamasa da, antrenörü Ela’nın yeteneklerinin ne kadar yüksek olabileceğini merak ediyor. Ela’nın futbol sevgisi ve hayalleri, herkesi kendine hayran bırakıyor.

Ela’nın Antrenörü Ahmet Özeren, Ela’nın futbolu henüz tam anlayamadığı için forma giyemediğini, çözmesi durumunda ne kadar başarılı olabileceğini kendisinin de merak ettiğini söyledi. Özeren, “İlk geldiğinde iletişim kurmuyor; ‘Konuşmayın, dinlemek istemiyorum’ diyerek bizim materyallerimizi hep dağıtıyordu. 5 ay sonra iletişim kurmaya başlayınca çok güzel oldu. Öğrencimiz şu anda antrenmanların yıldızı durumunda” dedi.

Tüm antrenmanlara katılan anne Sümeyye Aydemir’in ise en büyük hayali kızının forma giyerek maç kazandığını görmek olduğunu belirtti.

(İHA)

(ES)

Bakmadan Geçme