• Haberler
  • Eğitim
  • ÖSYM’den KPSS Açıklaması: Sınav Saatleri ve Kimlik Belgeleri Detayları

ÖSYM’den KPSS Açıklaması: Sınav Saatleri ve Kimlik Belgeleri Detayları

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek sınavı için bazı önemli detaylar...

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek sınavı için bazı önemli detaylar açıklandı. Sınav, saat 10.00’dan sonra sınav binasına alınmayacak şekilde düzenlenecek. Toplamda 3 bin 576 bina ve 70 bin 123 salon kullanılarak gerçekleştirilecek olan sınavda, emniyet görevlisi dahil toplam 178 bin 352 kişi görevlendirildi.

KPSS’ye başvuran aday sayısı ise 924 bin 168 oldu. Bu adaylardan 527 bin 20’si, saat 14.45’te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumu için başvuruda bulundu. Adayların sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi’nin yanı sıra, fotoğraflı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport gibi resmi kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği de hatırlatıldı.

KPSS maratonunun ilk ayağı olan Genel Kültür- Genel Yetenek testi saat 12.25’te sona erecek. Ardından, Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45 itibarıyla başlayacak. Sınav başladıktan sonra saat 14.30’dan itibaren sınav binalarına alınmayacak olan adaylar, 80 soru için toplamda 100 dakika sürecekler.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için ise sınav günleri il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Bu sayede bu tür sorunlarla karşılaşan adaylar, sınavda mağdur olmayacaklar.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme