ORUÇ VE SU

Oruç tutarken su ihtiyacımız ısınan havalarla birlikte artı bunun için ne yapmalıyız? Öncelikle iftar ve sahur...

Oruç tutarken su ihtiyacımız ısınan havalarla birlikte artı bunun için ne yapmalıyız? Öncelikle iftar ve sahur arasında mutlaka su ve sıvı tüketimimize dikkat etmeliyiz yeteri kadar suyu vücudumuza almalıyız. Tuz tüketimine dikkat etmeliyiz ne kadar az tuz tükettiğimiz düşünsek de farkında olmadan besinlerle çok fazla tuz tüketiyoruz. Oruç tutarken tuzlu besinlerden uzak durmak hem susuzluk konusunda hem de sağlık açısından yararlı olacaktır.

Hangi besinlere dikkat etmeliyiz?

Tuzlu zeytinlerden uzak durmalıyız. Zeytin beslenmemizde çok önemli ve faydalı bir besindir ama tuzlu zeytinler tüketildiğinde sağlığımıza ve susuzluğumuza etkileri vardır. Bunu yerine tuzsuz zeytinler tercih edilmelidir.

Oruç tutarken turşular yerine yeşil yapraklı sebzeler marul, salatalık vb. besinlerin kullanılması susuzluğu azaltır.

Tuzlu kuru yemişler yerine çiğ kavrulmamış kuru yemişler tüketmek ya da taze meyve tüketmek susuzluk konusunda yardımcı olur.

Daha az tuzlu salçalar tüketmek, tulum gibi tuzlu peynirler yerine az tuzlu süzme peynirler ve lor peyniri tüketmek gene oldukça faydalı olacaktır.

Salam, sucuk, sosis, pastırma gibi ürünlerden uzak durmalıyız. Ve bunları sadece ramazanda oruç tutarken değil günlük yaşantımıza bir alışkanlık haline getirirsek daha sağlıklı bireyler oluruz.

Bakmadan Geçme