• Haberler
  • Ortaokul öğrencileri TEMA gönüllüsü oldu

Ortaokul öğrencileri TEMA gönüllüsü oldu

Eylül ayı içerisinde TEMA Vakfı'nın Ödemiş sorumluluğunu üstlenen Salim Taşbaş, vakfın gönüllü sayısını 2019 yılı sonuna...

Eylül ayı içerisinde TEMA Vakfı’nın Ödemiş sorumluluğunu üstlenen Salim Taşbaş, vakfın gönüllü sayısını 2019 yılı sonuna kadar Ödemiş’te 650’ye çıkardı. Bu çalışma sonunda Ödemiş İlçe Sorumlusu Salim Taşbaş, konu hakkında şunları söyledi: “Tamamen gönüllülerden oluşan vakıf üyeleri, ülke genelinde birçok çalışmaya imza atıyor. ‘Türkiye çöl olmasın, doğal varlıklarımız korunsun’ diye iki gönüllü dedemizin (toprak dedemiz Hayrettin Karaca, yaprak dedemiz Nihat Gökyiğit ) 1992 yılında başlattığı enerjiyle biz de Ödemiş’teki TEMA gönüllüleriyle birçok şey yapmak istiyoruz.

Bu yolda önceliğimiz, TEMA Vakfı Ödemiş Sorumluluğu’nun yapısını oluşturmaktı. Bunu dokuz  arkadaşımla (Ümran Ateş, Burçin Çakıroğlu, Özlem Çöğürcü, Tansel Gülal, Mustafa Çakır, Yücel Öztürk, Umut Satı, Şeyda Gölcük ve Tuğçe Çakıroğlu) başardık. Şimdi ise hedefimiz, gönüllü üye kayıtlarının artırılması ve TEMA Vakfı’nın hedefleri doğrultusunda  eğitim çalışmaları yapmak. 650’ye çıkardığımız gönüllülerimizin sayısını 2020 sonunda 1500’e çıkarmak amacımız olacaktır. Bizden eğitim isteyen, doğa projelerinde destek isteyen üye okullarımızın (Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA), üye olmayan okullarımızın ve bu konuda destek isteyen herkesin yanındayız.

“Ödemiş’in desteğine teşekkür ediyorum”

Bugün Zeytinlik Sabahattin Şenocak Ortaokulu’nda 96 öğrencimizi TEMA gönüllüsü yaptık. Üye kartı dağıtım ve eğitim çalışmasına gelen  İzmir İl Temsilcisi Özcan Gökoğlu yaptığı açıklamada, ‘TEMA Vakfı Ödemiş Sorumluluğu’nun çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyorum. Birçok çalışmasında yine destek olacağız. Ödemiş’in vermiş olduğu bu desteğe teşekkür ediyorum’ dedi. Tuncay Mungan ve Zafer Yılmaz tarafından öğrencilerimize ‘Toprak’ sunumu gerçekleştirildi.  Toprak sunumu  ve hatıra fotoğrafı çekimi esnasında  çocuklarımızdaki enerji görülmeye değerdi.

Okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve İzmir’den gelen konuklarımıza  vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ödemiş’imizdeki eğitim çalışmalarımız, yarı yıl tatilinden sonra okullarımızda  daha da hızlanarak devam edecek.”

Büşra Boyar

Bakmadan Geçme