Ormanlık alan alev alev

Ödemiş'in Uzundere mahallesinin Eşekalan mevkiinde cuma akşamı saat 21.00 sularında başlayan yangında ormanlık alan ve bazı...

Ödemiş’in Uzundere mahallesinin Eşekalan mevkiinde cuma akşamı saat 21.00 sularında başlayan yangında ormanlık alan ve bazı vatandaşlara ait alanlar yandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş’ten gelen itfaiye araçlarının yetersiz kaldığı yangına Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri ile Beydağ, Bayındır ve İzmir’den gelen takviye itfaiye ekipleri de müdahale etti. Bir süre sonra kontrol altına alınan yangın sonucunda her türlü çabaya rağmen üç hektar alanın yandığı bildirildi.

Yangının çıktığı Uzundere’nin yakınlarında bulunan Kaymakçı Mahallesi’nin muhtarı Şakir Balcılar, “Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri hemen seferber edildi. Tek tesellimiz, yangının kontrol altına alınarak yerleşim yerlerini etkilememesi oldu. Bir anda büyüyen yangın, Uzundere ve Kaymakçı sakinlerinin korkulu dakikalar yaşamasına neden oldu. Can kaybı olmaması nedeniyle şanslıyız ancak yaklaşık üç hektar alanın da yanmasına üzüldük” dedi.

Uzundere Mahallesi sakinlerinden Hasan Palaz, “Yangının neden çıktığı konusunda henüz bilgimiz yok. Bu gibi olaylara karşı yolların biraz daha sağlıklı hale gelmesini bekliyoruz. İtfaiye araçları, bölgeye girmekte zorluk çektiler” şeklinde konuşurken alevlerin yaklaştığı ev sahiplerinden Ömer Avcı ise, “Yangın çıktığı sırada evde yoktuk. Bir telefonla koşa koşa geldik. Her tarafı alev sarmış, Uzundere’den bir kıvılcımla ateş büyümüş, bu tarafa gelerek her yeri sarmış. Dağlık alan tamamen yandı” ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP

 

Bakmadan Geçme