OMÜ logolu ürünler üretiliyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi bünyesinde AR-GE ve proje amaçlı üretilen...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi bünyesinde AR-GE ve proje amaçlı üretilen süt, yoğurt, ayran, kefir, dondurma, bal, yumurta, bıldırcın yumurtası, meyve fideleri, kivi, kiraz, domates, biber, kestane gibi ürünler satışa sunulacak. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Umut Sami Yamak her geçen yıl üretim kapasitelerini ve ürün çeşitliliğini artırdıklarına işaret ederek “Ziraat Fakültesi olarak alanında söz sahibi akademik kadromuz ve fiziki imkanlarımız ile nitelikli ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve uygulamalarla ön plana çıkmak için çalışmalar yapıyoruz. Bafra ilçesinde 900 dönümlük bir arazimiz mevcut. Bu arazide fakültemizdeki hayvanlar için yem üretiyoruz. Öğrencilerimiz teorik derslerinin yanında bu alanlara giderek mesleklerinin uygulama boyutunu kavrıyor. Bizim açımızdan uygulama alanlarının en büyük avantajı, öğrencilerin bu alanlara gidip gözlem yapması oluyor.” dedi.

‘Talepler bizi mutlu ediyor’

Ürettikleri ürünlerden ticari kaygı gütmediklerinin altını çizen Yamak, “Kar amacı gütmediğimiz için uygulama alanlarından elde edilen ürünlerden fakültemizin ihtiyaçlarını karşılayacak küçük gelirler elde ediyoruz. Elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi açısından uygun fiyatla satışa sunuyoruz. Vatandaşların ekonomik, doğal ve kaliteli olan ürünlerimize yoğun ilgisi var. Talep görmek bizi mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme