• Haberler
  • Genel
  • Okullara imam atanmasına karşı ilk dava HKP’den

Okullara imam atanmasına karşı ilk dava HKP’den

Anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğu düşünülen, okullara manevi danışman adı altında pedagoji eğitimi almamış din adamlarının...

Anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğu düşünülen, okullara manevi danışman adı altında pedagoji eğitimi almamış din adamlarının atanmasına karşı yapılan bu uygulamaya ilk davayı Halkın Kurtuluş Partisi açtı. HKP genel sekreter yardımcısı Tacettin Çolak; bakanlar, valiler, il milli eğitim müdürleri ve il müftüleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

HKP’nin hakkında suç duyurusunda bulundukları arasında Süleyman Soylu, Ali Yerlikaya, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özerİ mevcut Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir valisi Yavuz Selim Köşken, İzmir Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek var.

Listedeki kişilerin suç duyurusu için verilen dilekçede kişilerin anayasayı ihlal ettiği, görevlerini kötüye kullandığı, kamu görevini usulsüz olarak üstlendiği, inanç düşünce ve kanaat hürriyetini engellediği ve din hizmetlerini kötüye kullandığı söylendi.

Tacettin Çolak, ülke savcılarını, laiklik ilkesine sahip çıkma amacıyla söz konusu prosedüre karşı mücadeleye çağırdı. Çolak’a göre ÇEDES projesi anayasanın 2. maddesini ve 24. maddesini ihlal ediyor.

Çolak, “Bu tarikatların, cemaatlerin yurtlarında Enes Kara gibi çocuklarımız, gençlerimiz canlarından bezdirilmiştir. Bu imamların gençlerimize verecekleri hiçbir şey, hiçbir değer yoktur. Önce kendilerinin o manevi değerleri edinmeleri gerekir. İmamların, müezzinlerin görev alanı camilerdir. Halkın Kurtuluş Partisi olarak tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Cumhuriyet savcılarının gerçekten kendi unvanlarında yer alan cumhuriyeti koruma ve kollama görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Bu görevi yerine getirmeyenler, laiklik ilkesini ortadan kaldıracak her türlü siyasal girişim karşısında sessiz kalan savcılar da aynı suçu işlerler. Onların da takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme