• Haberler
  • Özel Haber
  • Okullara İmam Atamasından İzmir de Payını Aldı Diyanet söyleyecek, MEB gerçekleştirecek!

Okullara İmam Atamasından İzmir de Payını Aldı Diyanet söyleyecek, MEB gerçekleştirecek!

İl ve ilçe bazındaki yetkililere gönderilen evraklarda, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesinin amacı, “Öğrencilerimizin...

İl ve ilçe bazındaki yetkililere gönderilen evraklarda, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesinin amacı, “Öğrencilerimizin “millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına” ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaktır” diye anlatılıyor. Bu kapsamda okullara ‘ Manevi Danışman ‘ adı altında atamalar yapılıyor.

Projenin koordinasyonunu, milli eğitim müdürlüklerinin yanı sıra müftülükler ve Gençlik Spor Müdürlükleri üstleniyor.

MEB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanete “Yancılık” Ediyor

Proje kapsamındaki “sosyal faaliyetler” ise MEB’e bağlı kurumların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirleniyor.

Evraklara bakılırsa projede en kritik görevler, Diyanet İşleri’ne verilmiş durumda. Evrakın görev ve yükümlülükler başlığının 14. maddesine bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müdürlüklerin, şenlik ve faaliyet organize etmede, ev sahibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın adeta  “yardımcısı” konumunda olduğu görülüyor.

Konu:Eğitim, Ev Sahibi:Diyanet

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, okul müdürlüklerinin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlilerinin görevleri arasında Diyanet Gençlik Merkezleri’nin ev sahipliğinde, her yıl bahar döneminde gerçekleşecek kültür şenliklerinin koordinasyonunda diyanete “destek verme” görevleri bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yükümlülüklerinin maddelerine bakıldığında ise, Diyanet Gençlik Merkezleri’nde verilecek eğitimlerin içerikleri Milli Eğitim’e bağlı yetkili müdürlükle yalnızca “paylaşılıyor”. Planlamayı ise Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor.

Deprem Bölgesine Özel Reçete

Projenin deprem bölgeleri için hazırlanmış özel faaliyetleri de var.
Bu faaliyetlerin arasında “Peygamberimizin hayatından değer örnekleri, kültürel ve dini mekanların ziyaret edilmesi, Ramazan etkinlikleri” gibi İslamiyet bazlı ve laikliğe aykırı etkinlikler de var.

Evrakta kullanılan dile bakılırsa Diyanet İşleri’nin planlarını gerçekleştirmesinin önünde fazla bir kısıtlamanın olmadığı görülüyor.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme