• Haberler
  • Okulda temizlik ve hijyen buluşması

Okulda temizlik ve hijyen buluşması

Türkiye'nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan OPET Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında OPET Eğitim...

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan OPET Temiz Tuvalet Kampanyası kapsamında OPET Eğitim Ekibi tarafından son olarak dün Ödemiş İnönü İlkokulu’nda iki seansta toplam 200 öğrenciye tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi verildi. Eğitimlerde hijyen bilincinin toplumun geneline yayılmasıyla gelecek nesillerin daha sağlıklı bireyler olarak yetişeceğine dikkat çekildi.

Sınıf öğretmenlerinden Berrin Varman’ın girişimleri ve Okul Müdürü Ayşe Soysal’ın destekleriyle gerçekleşen etkinlikte OPET firmasından gelen Gökhan Gür ve Göksan Yurtsever tarafından çeşitli bilgiler verilirken öğrenciler de firmanın dağıttığı hediyelerle mutlu oldular.

Temiz Tuvalet Kampanyası’nda 18 yılda İstanbul’daki tüm okullarda “Temiz Okulum” projesi uygulandı. TCDD için “Temizlik Rayında” adı altında bir proje ile tüm personele eğitim verildi; tren, gar ve istasyonlarda temizlik ve hijyenin yaygınlaşması sağlandı. 2009 yılında Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İçilebilir Su, Girilebilir Tuvalet” kampanyası uygulandı ve toplam 4000 öğretmen ve pek çok öğrenciye hijyen eğitimi verildi. 2009 yılında domuz gribi salgını nedeniyle “Sevmek Korumaktır” projesi ile tüm OPET istasyonları ve eğitim verilen okullar, mikropların 90 gün boyunca üreme ve bulaşmasını engelleyen Bioshield uygulaması ile koruma altına alındı.          

2010 yılında Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek İçi Eğitim Programı kapsamında Temiz Tuvalet Kampanyası eğitimleri düzenlendi ve 2000 öğretmene eğitim verildi. 2011 yılında Gaziantep’in Nizip ve Islahiye ilçelerinde 1500 öğretmen ve binlerce öğrenciye tuvalet temizliği ve hijyen eğitimi verildi. 2011 yılında Şanlıurfa’da düzenlenen tuvalet temizliği ve hijyen eğitimlerine 2000 öğretmen katıldı. Mayıs 2012’de Suudi Arabistan’dan alınan davetle Mekke, Medine, Cidde ve Riyad’da 4800 öğretmen ve öğrenciye, 2013 yılında ise Makedonya’da, Balkanlar’daki en eski Türk okullarından biri olan Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nda 750 öğrenci ve 60 öğretmene eğitimler verildi.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme