• Haberler
  • Ekonomi
  • OECD ülkeleri arasında temel ihtiyaçlarını en zor karşılayan Türkiye

OECD ülkeleri arasında temel ihtiyaçlarını en zor karşılayan Türkiye

OECD’nin yaptığı, ve sosyal medyada paylaştığı araştırmasına göre, üye ülkeler arasında temel ihtiyaçlarını en zor karşılayan...

OECD’nin yaptığı, ve sosyal medyada paylaştığı araştırmasına göre, üye ülkeler arasında temel ihtiyaçlarını en zor karşılayan ülke Türkiye.

Çalışma, bu yıl yapılmış vaziyette. Söz konusu temel ihtiyaçlar ise gıda, barınma, enerji masrafları ve borçlardan oluşuyor.

Türkiye nüfusunun %80’i bu ihtiyaçları karşılayamadıkları için endişeli vaziyette.

Söz konusu araştırmadaki bulgu, Koç Üniversitesi’nde doktora yapan öğretim görevlisi Kemal Büyükyüksel tarafından paylaşıldı.

Büyükyüksel, yaptığı paylaşımda “OECD’nin 2023’teki yeni çalışmasına göre OECD ülkeleri arasında temel ihtiyaçlarını (gıda, barınma, enerji masrafları, borçlar) karşılamakta en çok zorlanan aileler Türkiye’de. Tüm bu ihtiyaçları karşılayamama konusunda endişeli olanların oranı %80’e kadar yaklaşmış halde.” ifadelerini kullandı.

OECD’nin 2023’teki yeni çalışmasına göre OECD ülkeleri arasında temel ihtiyaçlarını (gıda, barınma, enerji masrafları, borçlar) karşılamakta en çok zorlanan aileler Türkiye’de. Tüm bu ihtiyaçları karşılayamama konusunda endişeli olanların oranı %80’e kadar yaklaşmış halde. https://t.co/X1CH8Udw5N

— Kemal Büyükyüksel (@KBuyukyuksel) July 21, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme