• Haberler
  • ÖDEV'in yeni binası için inşaat başladı

ÖDEV'in yeni binası için inşaat başladı

Ödemiş Eğitim Vakfı (ÖDEV), 2014 yılında satın alınan binasının tadilat işleri için kolları sıvadı. Bengisu Mahallesi...

Ödemiş Eğitim Vakfı (ÖDEV), 2014 yılında satın alınan binasının tadilat işleri için kolları sıvadı. Bengisu Mahallesi Kimyacı Sokak’ta bulunan iki katlı binanın Anıtlar Kurulu’nda onaylatılan projesine göre, binanın tadilatı dün başladı. Buna göre restore olacak binada tüm sivil toplum kuruluşlarının da kullanabileceği bir toplantı salonu ile kütüphane de olacak.

“Eğitime katkıda bulunan bir kurum”

Dün binanın bahçesi için başlayan çalışmalara katkı sunan Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin restore boyunca ÖDEV binasında tadilata gereken katkıyı sunacağı belirtilirken eski belediye başkanı Bekir Keskin de inşaat hakkında şu bilgileri verdi: “1997 yılında eğitime değer veren Ödemişli aydınlar tarafından kurulan Ödemiş Eğitim Vakfı, geçen yıllarda öğrencilere burs vererek eğitime katkıda bulunan bir kurum. Şimdi ise yeni bir safhaya geçtik. 2014 yılında satın aldığımız bina, Anıtlar Kurulu’na tescilli bir binaydı. O muameleleri tamamladık ve inşaatımız başlamak üzere. Bugün (dün) ilk kez bahçe duvarına yıkarak bahçemizi düzenlemeye başlayacağız. ÖDEV, gerek burs gerekse orta ve üniversite öğrencilerinin eğitime katkıda bulunmak üzere Ödemişliler tarafından kurulan, 150 mütevelli üyesi olan bir kurum. Bu kurum, bundan sonraki dönemde faaliyetlerini bu binadan sürdürecek.”

ÖDEV ne amaçla kuruldu?

Ödemişli gençlerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla imkanlar ölçüsünde birçok öğrenciye ayni ve nakdi yardımda bulunmuş olan vakıf; eğitim-öğrenim alanında araştırmalar yapmayı, etüt hizmetleri vermeyi ve yapılan araştırmalara destek olmayı hedefliyor. 27 Aralık 2019 tarihinde yapılan genel kurul sonrası göreve gelen yeni yönetim kurulu ise şöyle: Başkan Bekir Keskin, Başkan Yardımcısı Erol Nokta, Sayman Talat Ünsal, Veznedar Ruhi Şenöz, üyeler Saadettin Şanlı, Nazmi Appak, Adil Irmak, Ferit Yurtseven, Ali Türer, Mehmet Bayezitlioğlu, Nihat Kahya, Mehmet Karcı.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme