• Haberler
  • Siyaset
  • Ödemiş’ten seçim sonuçlarına sağ duyulu yaklaşma çağrısı

Ödemiş’ten seçim sonuçlarına sağ duyulu yaklaşma çağrısı

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 3 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı aylık olağan toplantısında, kent konseyine bağlı...

Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 3 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı aylık olağan toplantısında, kent konseyine bağlı meclislerin çalışmaları ve genel kurula üyelik başvurusunda bulunan derneklerle ilgili konuları ele aldı. Ayrıca, yaklaşan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri de toplantının gündem maddeleri arasındaydı.

Toplantıda, seçimlerin demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan yürütme kurulu, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında, seçimlerin çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından biri olduğu ve halkın seçme ve seçilme hakkının demokrasinin en vazgeçilmez özelliklerinden biri olduğu vurgulandı.

Açıklamada, seçimlerin yasal şartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve seçimlerin güvenlik içinde geçmesi temenni edildi. Seçim günü ve öncesinde oluşabilecek gerginliklerin karşılıklı hoşgörü ve anlayış çerçevesinde en aza indirilmesi ve kazanan ile kaybeden tarafların seçim sonuçlarını olgunlukla karşılamaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, çağdaş anlamda 100 yıllık bir demokrasi geleneğine sahip olduğu ve üstünde yükseldiği kültürün binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olduğu ifade edildi. Her türlü siyasi anlayış farklılığı bir yana, seçimlerin demokratik kültür çerçevesinde tamamlanması temennisinde bulunuldu.

Ödemiş Kent Konseyi olarak, yöneticilerin ve vatandaşların sağduyulu yaklaşımları ile seçim sürecini olgunlukla tamamlayacaklarına inandıkları açıklamalarına son verdi.

Seval Konuralp

Bakmadan Geçme