• Haberler
  • Gündem
  • ÖDEMİŞ'TE TAYİNİ ÇIKAN SAVCI VE HAKİMLERE VEDA YEMEĞİ

ÖDEMİŞ'TE TAYİNİ ÇIKAN SAVCI VE HAKİMLERE VEDA YEMEĞİ

    Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2022 Yılı Ana...

Haber    

Haber

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2022 Yılı Ana Kararnameleri kapsamında tüm Türkiye genelinde Hakim ve Savcıların atamayla yeni görev yeleri belli olurken Ödemiş Adliyesinde yeni görev yerleri belli olan Hakim ve Savcılar için Ödemiş Belediyesi Ahrandı Aile Gazinosu tesislerinde veda yemeği düzenlendi.

“ Ödemişe yaptığı güzel katkılarından dolayı Sayın Başsavcımız Tuğan Sarıca’ya teşekkür ediyorum”

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ödemiş Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Uyan konuşmasında, “ Bu dönemde tayinleri gerçekleşen kıymetli başsavcımız, kıymetli hakimlerimiz, savcılarımız yeni görev yerlerine gidecektir. Çalışma süreci boyunca bizimle birlikte uyumlu güzel çalışma icra edip yine 4 yıl süre boyunca Ödemiş’e yaptığı güzel katkılarından dolayı Sayın Başsavcımız Tuğan Sarıca’ya teşekkür ediyorum.  İlk görev yerleri olan arkadaşlar 4 yıl kaldılar. 2. Görev yerleri olan arkadaşlar daha kısa kaldılar. Bu süre boyunca güzel ve gayretli çalışmalar gösterdiler.

Adalet komisyonu başkanı olarak bende fedakarlıklarından ve yaptığı güzel çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesinde bizimle birlikte çok fedakarca çalışan Cumhuriyet Savcımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  O da Kars’ın Serik ilçesine gidecek bu süreçte ayrıca başarılar diliyorum” dedi.

“Ödemiş Adliyesi çalışma uyumu açısından örnek gösterilebilecek bir yer olduğunu açık olarak söyleyebilirim.”

Ödemiş’te görev yaptığı 4 yıllık süreçten sonra tayini Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına çıkan Başsavcı Sarıca gecede yaptığı konuşmasında, “Şahsım ve meslektaşlarım adına düzenlenmiş olan veda, yemeğine hoş geldiniz, teşriflerinizden ötürü hepinize ayrı ayrı, teşekkür ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Bu güzel geceyi organize eden Sayın Adalet Komisyonu, Başkanım Aydın Uyan beye, Cumhuriyet savcımız Ahmet bey ve programda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Kültürüyle doğasıya insanıyla gönlümüzde taht kuran Küçük Menderesin başkenti olan efeler diyarı Ödemiş’imize 2018,yılında tayin olmuştum.4 senedir ailemle huzurlu ve mutlu günler geçirdik. İlçemize adalet hizmetini sağlama noktasında, elimizden gelen tüm gayreti göstererek hizmet etmeye çalıştık.  Pek çok başarılı projelere imza attık meslek hayatım, boyunca hukuk, adalet, eşitlik kavramlarına, kamu hizmeti, dürüstlük ve özentilik kavramlarına çok yüksek anlamlar yükleyerek çalışma gayretinde içerisinde olmaya özen gösterdim.

Cumhuriyet Başsavcılığı makamına toplumun tüm katmanlarındaki insanların kolayca ulaşmasını, dertlerini anlatmasını Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılacak işlemlerde büyük bir titizlik, özen ve süratle işlemlerinin tamamlanmasını ve haklarının kendilerine teslim edilmesini, sağlamaya çalıştım. Bütün bunları yaparken kesinlikle hiçbir şekilde siyasi düşünce, gelir grubu ayrımı, köylü, şehirli, zengin fakir ayrımı yapmadık, adil olmak kadir adil görünmeye özen gösterdik.

Tabi her şeyden önce Başsavcılık mekanizması bir ekip ruhuyla başarıya ulaşılan bir hiyarerşik yapıdır. Bu çerçevede her yönüyle mesleki tecrübeye sahip, insani özellikleri üst seviyede olan, sorumluluk bilinci yüksek, mesleki nezaketi hiç bırakmayan herkese örnek olabilecek kıymetli saygıdeğer meslektaşlarımla tanışmaktan ve çalışma fırsatı yakalamaktan ötürü onur duyduğumu ifade etmek isterim. Tüm emek ve hizmetleri için teşkilatım adına kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Belki coğrafi olarak arkadaşlarımızdan ayrılmış olacağız, ancak, biz biliyoruz ki, bundan sonra yolumuz İstanbul’a, düştüğünde, bu şehirlerde hiç tereddüt etmeden kapısını, çalabileceğimiz ve bizi sıcak bir gülümseme ile karşılayacak dostlarımız bulunmaktadır. Aynı şekilde arkadaşlarımızın da bundan sonra yolu Siirt’e düştüğünde, bir çayımızı içmeden geçmeyeceklerini umuyor ve bekliyoruz.

Ödemiş adliyemiz çalışma uyumu açısından örnek gösterilecek adliyeler arasında olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu süreçte kıymetli adalet komisyonu başkanımız Aydın beye de göstermiş olduğu destek ve anlayıştan ötürü ayrıca teşekkür ederim. Adliyemiz ile diğer kurumlar arasında yürütülen iş ve işlemlerde her türlü kurumsal desteği sağlayan eksikliğini hiç hissetmediğimiz kıymetli Ödemiş Kaymakamımız Fatih Aksoy beye de sonsuz teşekkür ederim.

Kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet Eriş beye ve kıymetli Ekibine de de göstermiş olduğu tevazu, ilgi alaka ve kurumsal desteği için hassaten teşekkür ediyorum. Yaptığımız soruşturmalarda özveriyle çalışan kolluk görevlilerimize emniyet müdürümüz ve jandarma komutamıza da teşekkürü borç biliyorum. Adalet hizmetimizin aksamadan sürat ve titizlikle yerine getirilmesinde özveriyle çalışan zabıt katiplerimizden yazı işleri müdürümüze kadar tüm personelimize Adliyemizin idari ve adli işlerinin planlamasında önemli işler başaran gerekli koordinasyonu başarıyla sağlayan idari işler, savcılık, infaz ve komisyon yazı işleri müdürlerimize ve özel kalem personelime ve koruma ekibime teşekkürü borç biliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken Adalet camiası olarak bizler, insanların hukuk devleti ve adalete olan güveninin arttığı, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkan güçlü bir Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda, birlikte görev yaptığım hakim ve savcılarımız, adliye personelimiz ve kolluk güçlerimize gösterdikleri özveriden ve şahsıma olan güven ve teveccühlerinden ötürü sonsuz şükranlarımı sunuyor. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, Allah’a emanet olunuz iyi günlerde görüşmek dileğiyle” dedi.

“Öncelikle ilçemizden ayrılan başta başsavcımıza ve diğer hakimlerimize ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum”

Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy gecede yaptığı konuşmasında, “Öncelikle ilçemizden ayrılan başta başsavcımıza ve diğer hakimlerimize ve savcılarımıza yeni gidecekleri yerlerin ilçemiz adına şahsım adına hayırlı olmasını diliyorum. İlçemize yaptığınız hizmetler için hepinize şükranlarımı arz ediyorum.  İnşallah yeni görev yerlerinizde güzel günler geçirirsiniz, eşinizle çocuklarınızla, ailelerinizle dostlarınızla sağlıklı mutlu başarılı güzel yıllar geçirmesini temenni ediyorum.  Özellikle de değerli meslek dostum Başsavcımıza teşekkür ediyorum. Her zaman bizimle beraber oldu. Her zaman bize yol gösterdin sevgili ailenle de inşallah Siirt’te de başarılı işlere imza atacaksınız. Bu akşamın düzenlenmesinde başta Ağır Ceza Reisimize, adliye personelimize de çok teşekkür ediyorum. Bizler 3 4 senede bu olayı yaşıyoruz. Benim de 8. Yerim burası ayrılık tabii ki hüzünlü oluyor önemli olan ayrılmak değil, hoş iz bırakmak, insan olarak ayrılabilmek bunu burada görebiliyoruz çok şükür” dedi.

 “  Ödemiş Adliyesi ailesinde bir ayrılık günü yaşıyoruz.”

Başkan Eriş gecede yaptığı konuşmasında, “Bugün Ödemiş Adliyesi ailesinde bir ayrılık günü yaşıyoruz hissediyoruz. Bende Belediye Başkanı olduğum sürede ve öncesinde değerli başsavcım ve ilçemizde görevli olan hakimlerimiz ve savcılarımızla zaman zaman da olsa güzel görev beraberlikleri yaşamaktan aynı ilçede bayramları coşkuları birlikte yaşamaktan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Dilerim sizler Ödemişten güzel duygularla güzel izlenimlerle ayrılıyorsunuz. Gittiğiniz yine Türkiye’nin bir parçasına da mesleği adalet temsilciliği yanında Ödemiş’in de gönül temsilciliğini de yaparsanız ilçem adına çok minnettar kalırım. Eğer kötü bir izlenim bıraktıysak da o izlenimlerinizi yüreğinizde saklamanızı ve bizle de paylaşmanızı rica ediyoruz. Herkese evlatlarıyla, eşleri ile güzel gelecekler diliyorum, Ödemiş ailesi adına da hepiniz yürekten tebrik ediyorum.” Dedi.

Ödemiş’te düzenlenen gecede Ödemiş Cumhuriyet Savcısı Tuğan Sarıca başta olmak üzere hakim ve savcılara ayrı ayrı plaket takdimi gerçekleştirildi.

Gerçekleşen geceye Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş Adalet Komisyonu Başkanı Aydın Uyan, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oktay Okuş olmak üzere Ödemiş Adliyesi personeli, Ödemişli bazı avukatlar katılım sağladı.

Samime SARAYKÖY

Haber   

Haber

 

Bakmadan Geçme