• Haberler
  • Gündem
  • Ödemiş'te Maden Ocağı Yapılacak Yere CHP'lilerden Zeytin Fidanı Dikimi

Ödemiş'te Maden Ocağı Yapılacak Yere CHP'lilerden Zeytin Fidanı Dikimi

Ödemiş'e bağlı Gereli Mahallesi ile Gerçekli Mahallesi hudutlarında bulunan Kurudere Mevkiinde zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. CHP'li...

Ödemiş’e bağlı Gereli Mahallesi ile Gerçekli Mahallesi hudutlarında bulunan Kurudere Mevkiinde zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. CHP’li İzmir Milletvekili Mahir Polat,CHP Ödemiş İlçe Örgütü Başkanı Hamdi Halis, CHP Ödemiş İlçe Örgütü Kadın Kolu Başkanı Ayşen Kaya Görgülü, Gerçekli ve Gereli Mahallesinin bazı köy sakinlerinin katıldığı projede maden ocağı düşünülen yere çok sayıda zeytin fidanı dikildi.

“Çevre tahribatları, iklim krizi, küresel ısınma insan ırkının yok olmasına neden olacak

Fidan dikim alanında konuşan CHP’li İzmir Milletvekili Mahir POLAT, tarımın cenneti konumunda olan Ödemiş ve bölgesinde yapılması düşünülen maden ocağına karşı köy halkı ile birlikte zeytin fidanı diktiklerini belirtti. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat  “Çevre tahribatları, iklim krizi, küresel ısınma insan ırkının yok olmasına neden olacak en büyük tehlikeler. Buna karşı mücadele etmemiz gerekir. Buralarda doğayı tahrip ederek bunu körüklemek doğru değil. Biz çevre komisyonunda üç tane milletvekiliyiz, doğa tahribatlarına karşı son derece duyarlı olan kentin milletvekilleriyiz. Köylümüz kendi yaşamını, kendi doğasını korumak için sabahtan beri çukur kazarak bunlara bir direniş sergiliyor. Bu çok ulvi bir davranış. Bölgemizdeki sorunları mecliste gündeme getirmek de bizim en önemli görevlerimizden biridir” dedi.

CHP’li İzmir Milletvekili Polat açıklamasının devamında “Doğa bilincini, çevre bilincini, ekosistem bilincini tüm Türkiye’ye ye aşılamak zorundayız. Topyekun yaşamı tehdit eden maden aramalarıma karşı ciddi reaksiyon göstermek İzmir CHP Milletvekillerinin başlıca görevlerinden bir tanesi. Bundan sonra da çocuklarımızın geleceği için bu tip sivil insiyatiflerin yanında yer alacağız ve direnişimizi devam ettireceğiz. Bir yanda yaşamı kutluyoruz bir yandan da doğal yaşamı katletmeye çalışan madenleri protesto ediyoruz. Burada, bu projeye emeği geçen partililerimize ve köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Elbette madenler çıkartılacak, işletilecek ama böyle doğa harikası yerlerde değil. Madenin, topluma, doğal yaşama vereceği zararları göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yılda birkaç ürünü elde edebildiğimiz bir yerde, maden elde edebilmek için buraları yok etmeyi çok mantıklı bulmuyoruz. Buna karşı köylünün direnişinin yanındayız. Bakıyorsunuz memleket ya HES’lerle ya madenlerle ya da inşaatlar aracılığıyla yağmalanıyor. Bu yağma düzenine önümüzdeki seçimlerde hep beraber son vereceğiz.” dedi.

“Doğa bizim doğamız”

CHP Ödemiş İlçe Örgütü Başkanı Hamdi Halis ise; Ödemiş ve bölgesinin her zaman tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu belirtti. Halis “ Bu çalışma parti okulumuzun projesidir. Bu projede özellikle maden sahası tercih edilmiştir. Arazi sahipleri bu köyde yaşan vatandaşlarımızdır. Arazilerine sahip çıkmak ve çevre bilinci oluşturmak adına zeytin fideleri toprakla buluşturuluyor ve biz bu fideleri köylü arkadaşlarımıza hediye ediyoruz. Bundan sonra bu fidelerin bakımı onların elindedir. Dünya cenneti olan ülkemizde, çevre bilinci oluşturmak ve çevreye sahip çıkmak adına buradayız. Biz burada olan bütün arkadaşlarımıza, başta Mahir Polat vekilimiz şahsında tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak teşekkür ediyorum. Böyle bir çalışmaya sahip çıktıkları için Gereli ve Gerçekli halkına da çok teşekkür ediyorum. Doğa bizim doğamız. Çevre bize emanet ve bu emaneti çocuklarımıza, torunlarımıza devretmek zorundayız. Bundan sonra da değerli bölge halkının Maden Ocağında mağdur olmaması için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Seher GÖÇEN

Bakmadan Geçme