• Haberler
  • Eğitim
  • Ödemiş'te İlköğretim Haftası kutlamaları gerçekleştirildi

Ödemiş'te İlköğretim Haftası kutlamaları gerçekleştirildi

Ödemiş, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle coşkuyla karşıladı. İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı...

Ödemiş, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle coşkuyla karşıladı. İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, siyasi parti temsilcileri, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Töreni’ne katıldılar. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, törende yaptığı konuşmada, “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının Ödemiş’imize, ülkemize ve tüm eğitim öğretim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Desticioğlu, Türk eğitim sisteminin temel amacının “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi” olduğunu vurgulayarak, eğitimin bir toplumun geleceğini belirleyen önemli bir süreç olduğunu belirtti.

Haber

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 106 okulda 1508 öğretmen ve 20.989 öğrenci ile ders başı yapıldığını açıklayan Desticioğlu, okulların güvenliği konusundaki önlemlerin alındığını ve tadilat çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Ayrıca, deprem güvenliği çalışmaları kapsamında üç okulun güçlendirme, bir okulun ise yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Desticioğlu, çocukların daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasının önemine vurgu yaptı.

Öğrencilere seslenen Desticioğlu, okulun onların ikinci evi olduğunu ve öğretmenlerinin de ikinci aileleri olduğunu ifade ederek başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi.

Velilere seslenirken, çocuklarını okula emanet etmenin heyecanını paylaştıklarını belirten Desticioğlu, aynı duyguyu paylaşmanın önemine vurgu yaparak, velilerin desteklerine teşekkür etti.

Konuşmasını Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit öğretmenlere saygıyla anarak sonlandıran Desticioğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının Ödemiş ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Haber

KÜÇÜK MENDERES

Bakmadan Geçme